Закарпатці, які не споживали газ, все одно платитимуть за його транспортування

Закарпатці, які не споживали газ, все одно платитимуть за його транспортування
За словами глави НКРЕКП, споживач повинен платити за можливість доступу до інфраструктури та її обслуговування.

 

Люди, у яких нульове споживання, отримуватимуть мінімальну платіжку / фото УНІАН

Українці з нульовим споживанням газу платитимуть мінімальну вартість за його транспортування, заявив очільник Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Валерій Тарасюк на брифінгу.

«Нацкомісія схвалила вже акт, згідно з яким люди, у яких нульове споживання, отримуватимуть мінімальну платіжку, тобто будуть платити мінімальні кошти за транспортування. Наприклад, будинок буде отримувати (платіжку - УНІАН) на 20 грн на місяць за транспортування», - сказав він.

За його словами, зовсім нічого не платити за обслуговування газових мереж не можна, оскільки споживач має платити за можливість доступу до інфраструктури.

«Транспортування - це обслуговування мереж, це не плата за користування. Це плата за те, щоб газ завжди був підведений, і завжди був під тиском, і щоб в будь-який час відкрили конфорку і він працював, щоб працювала аварійна служба, техніки ... Плата за транспортування була, є і буде", - наголосив Тарасюк.

Як повідомляв УНІАН, 11 лютого НКРЕКП схвалила проект постанови, якою встановлюється мінімальна плата за послуги з розподілу газу для нових побутових споживачів і споживачів, які не споживали газ у минулому році. Остаточне затвердження документа після проходження обговорення може відбутися на початку березня.

Зокрема, мінімальний рівень споживання становитиме: 39 куб. м - для споживача, який використовує природний газ тільки для приготування їжі, 126 куб. м - для споживача, який використовує природний газ для підігріву води та приготування їжі, 314 куб. м - для тих, хто використовує газ комплексно, у тому числі для опалення.

Українці з січня 2020 року почали отримувати окрему платіжку з нарахуваннями за доставку газу газорозподільними компаніями. Платіжку за транспортування газу отримали в тому числі споживачі, які не користуються газом в домогосподарстві, а також нові споживачі.

У жовтні 2019 року НКРЕКП внесла зміни у порядок формування тарифів облгазів на розподіл газу таким чином, щоб плата визначалася не за фактичними обсягами споживання, а за спожитим за минулий рік.

УНІАН

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. vvv 2020-02-24 / 08:46:55

    Логіка залізна! Виходячи з цього за маршрутку треба буде платити незалежно від того, чи їздите чи ні, адже вони готові возити. В магазин також треба платити абонплату за хліб, наприклад, адже хліб привозять, незалежно чи купуєте його чи ні. І так далі....