Стали відомі умови, за яких до армії призиватимуть 18-річних закарпатців

Стали відомі умови, за яких до армії призиватимуть 18-річних закарпатців
Під час військового призову-2020 до армії призиватимуть 18- та 19-річних юнаків, але лише з їхньої згоди.

 

18 та 19-річним юнакам надаватимуть відстрочку від служби в армії і питатимуть письмової згоди, повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк.

За його словами, Міністерство оборони направило роз'яснювального листа в усі обласні державні адміністрації з рекомендаціями про проведення призовних кампаній у 2020 році. Згідно з цими листами, якщо призовники 18-19 років матимуть бажання пройти військову службу в такому віці, їх приймуть, але це відбуватиметься виключно за їхньою письмовою згодою.

Міністр оборони України також зазначив, що на час проведення призовних кампаній буде організовано надання консультацій.

Зауважимо, що у січні Офіс президента оприлюднив указ про проведення чергових призовів. У ньому йшлося про призов чоловіків від 18 до 27 років. Це викликало інформаційний сплеск, адже раніше на строкову службу брали з 20 років. При цьому призов з 18 років закріплений у законі про військовий обов’язок, відтак Зеленський відмовився від розбіжностей між президентськими указами і законодавством.

Після цього Міноборони довелося пояснювати, що попри те, що призовний вік в Україні залишається незмінним – 18 років, юнаків 18-19 років не призиватимуть до війська. Під час призову 2020 року повістки отримають, як і раніше, молоді люди від 20 років.

Нагадаємо, що у 2020 році призов буде у квітні-червні та у жовтні-грудні. Строковиків не відправляють служити в зону бойових дій.

zaxid.net

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів