Закарпатські Пластуни провели 20-ий лижний табір «ФЕСТ»

Закарпатські Пластуни провели 20-ий лижний табір «ФЕСТ»
З 6 до 16 лютого відбувся ювілейний лижний табір «ФЕСТ-2020». Він традиційно проходив у с. Верхній Студений, Міжгірського району, Закарпатської області, але побив усі рекорди у нових підходах. Табір вперше проводився в три етапи: для найменших пластунів-новаків, для пластового юнацтва та старшопластунів і сеньйорів. Усього в таборі взяли участь 240 пластунів із 10 міст України. Цього року вперше учасники мали можливість опанувати також сноуборд.

 

Концепція лижного табору «ФЕСТ» викристалізувалася у досить важливу й чітку мету – зробити катання на лижах доступним, безпечним і веселим для всіх пластунів, які вперше знайомляться з лижами. Відтак, учасники табору мали не лише практичні заняття на схилі, але й ознайомлювалися з видами лижного спорту та дозвілля, правилами FIS для безпечної поведінки на гірськолижних схилах, а також мали драйвову вечірню програму.  Особливим подарунком для ФЕСТу був виступ пластового гурту з Івано-Франківська «Давня ватага», який просто замилував піснями про гори, друзів, лижі і сніг.

Крім того, в рамках цього річного ФЕСТу відбувся Перший Кубок Пласту зі слалому, у якому взяли участь 39 пластунів. Змагання відбувалися у чотирьох вікових групах: новаки, юнаки, старшопластуни та пластуни-сеньйори! Мали змогу випробувати слаломну трасу і найменші – пташатка, за яких вболівали всі! Учасники Кубку мали дві спроби, результати яких підсумовувалися. Результати Кубку у різних категоріях див. нижче.

Джерело: Станиця Ужгород

 

22 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів