Які кімнатні рослини квітнуть цілий рік?

Які кімнатні рослини квітнуть цілий рік?
Практично в кожній домівці є домашні рослини, які приносять задоволення. Серед них зустрічаються і ті, які здатні викликати захоплення власними квітами цілий рік.

 

Гібіскус

Китайська троянда — друга назва цієї квітки. Гібіскус — це вічнозелений кущ, який квітне безперервно, якщо за ним правильно доглядати. Ця рослина дуже полюбляє сонячне світло, рясний полив і підгодівлі. Якщо квітці не вистачатиме вологи, вона почне скидати свої бутони. Влітку гібіскус необхідно обприскувати щодня. Висота цієї рослини може сягати 2 метрів, тому їй потрібно забезпечити великий горщик і достатньо простору. Пересаджувати її потрібно щороку, інакше гібіскус почне гинути. Квіти можуть мати різне забарвлення: вони схожі на троянди та бувають червоними, бордовими, білими та рожевими. Тривалість життя однієї квітки становить добу, після цього бутон опадає.

Орхідея

Орхідея — досить невибаглива квітка. Для гарного зростання достатньо лише поливати її двічі на тиждень, дотримуючись правил поливу, і забезпечити їй яскраве освітлення. Однак від прямих сонячних променів культуру варто ховати, так само як і від протягів. Заливати квітку теж не можна — може з'явитися коренева гниль, що призведе до її загибелі.

Квітне орхідея великими та гарними квітками. Вони дуже яскраві та можуть мати різне забарвлення: від білого до червонуватого і пурпурного відтінку. Рослину краще поставити у найбільш комфортне для неї місце і більше не чіпати, адже різні зміни положення — це стрес для неї. Коливання температури повинні бути дуже невеликими, максимум на 5-6 градусів. Також варто підгодовувати орхідею під час квітнення — це полегшить весь процес і надалі допоможе квітці відновитися.

Карликовий клен

Це деревце квітне з настання весни до осіннього періоду. Восени у клена починається фаза спокою, і кількість квітконосів скорочується. Квіти культури можуть мати форму дзвіночка, воронкоподібну або колесоподібну. Також вони мають різне забарвлення: біле, жовте, червоне і рожеве. Якщо надати клену додаткове освітлення денними лампами та азотну або фосфорну підгодівлю, то він може квітнути й в осінньо-зимовий час. Також необхідно дотримуватися деяких вимог щодо догляду за абутилоном (друга назва клена). Йому потрібні: яскраве сонячне світло, частий полив, і температура, не нижча за 18-25°C, але не вища за ці показники. За належного догляду він швидко зростатиме, досягаючи 1,5 м заввишки, і приноситиме садівникові задоволення своїм квітненням.

Герань

Герань — невибаглива рослина, що квітне цілий рік. Культура не потребує частого поливу, добре переносить різкі коливання температури, їй не потрібне обприскування. Температура взимку не повинна бути нижчою за 8°C, а влітку — не повинна опускатися нижче за 25°C. Герань дуже полюбляє світло, тому влітку її краще виносити на вулицю або ставити на балконі. Вона, на відміну від інших домашніх рослин, витримує потрапляння на неї прямих сонячних променів. Якщо світла буде мало, листя герані буде дрібним, а квітнення не буде таким пишним, як за достатньої кількості світла. Квіточки у цієї рослини великі. Вони зібрані у суцвіття і можуть мати різне забарвлення: червоне, біле, помаранчеве, бордове або фіолетове. Герань може дезінфікувати повітря. Також вона може відлякувати комах.

Бегонія

"Завжди квітуча" — так перекладається назва цієї рослини з латинської мови. За належного догляду бегонія, дійсно, квітнутиме постійно, цілий рік. Ця культура полюбляє гарне освітлення, але від прямих сонячних променів її потрібно ховати: найкраще їй підійде розсіяне світло. Для того, щоб вона розвивалася нормально, необхідно поливати її зрідка, але рясно. До обприскування ж квітка ставиться не дуже добре. Коли починається процес квітнення, рослина потребує постійного підживлення мінеральними підгодівлями. Це слід робити раз на 2 тижні. Квіточки культури мають різну форму, розмір і забарвлення. Температура для розвитку квітки повинна бути не нижчою за 18-26°C. Якщо вона впаде нижче за 14°C, бегонія загине.

Пеларгонія

Пеларгонія відрізняється від герані більш великими квітами та практично відсутнім запахом листя. Забарвлення квіток у рослини буває різним: малиновим, білим, червоним, рожевим. Влітку культура вимагає рясного поливу, взимку ж рясний полив слід замінити на більш помірний, інакше рідина застоюватиметься, і коріння почне гнити. Пеларгонія полюбляє яскраве освітлення, але не терпить потрапляння на неї прямих сонячних променів. У весняний період рослину необхідно обрізати для надання бажаної форми кущику і для більш пишного квітнення у майбутньому. Влітку для нормального розвитку квітки температура повинна досягати 20-25°C, а взимку — не більше 14°C.

Антуріум

Велике глянсове і яскраве листя та квіточки даної рослини за формою нагадують серця. Антуріум витримує і спеку, і прохолоду, але все ж таки слід дотримуватися температурного режиму — влітку вона повинна бути не нижчою за 25° С, а взимку — не нижчою за 15° С. Краще за все ставити культуру на південне або північне підвіконня, але іноді вона може зростати й у затінку. Ґрунт, у якому зростає антуріум, повинен бути завжди вологим, квітка не полюбляє його пересихання. Необхідно забезпечити їй обприскування відстояною протягом двох днів водою. Для того, щоб рослина добре розвивалася, її необхідно пересаджувати кожні 1-2 роки. Суцвіття антуріума мають різне забарвлення: від рожевого до синього. Наприкінці квітнення вони не опадають, а починають зеленішати. Попри те, що ці рослини називаються вічно квітучими, перерва між квітненням у них все ж таки буде. У цей час культура набиратиметься сил і відпочиватиме.

Джерело: Укрмедіа

 

22 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів