POVNA BANKA: історія про любов, варення та натуральні солодощі із Закарпаття
Varosh ділиться з вами та пропонує пряму мову.
Любов, що передається з покоління до покоління, сягає корінням босоногого дитинства, Карпатських гір, бабусиної хати, теплої печі. Любов, що пахне сосновими шишками та скошеною отавою, літнім дощем та «лисичками» в сметані, парним молоком та млинчиками з ожиною, бабусиним трав’яним чаєм та малиновим сиропом, а ще солодкими, напутими сонцем лісовими ягодками.
В якийсь момент життя, цієї любові стало так багато, що вирішила поділитись нею зі світом, створивши крафтову майстерню солодких спогадів POVNA BANKA. Баночки та пакуночки роз‘їхались по Україні і літали в куди більше країн, ніж я відвідала особисто.
Сьогодні ми творимо Povna Banka разом з моїм чоловіком. Я чаклую на кухні, а він над дизайном, фото- та відеоконтентом, разом їздимо в гори по трави та творимо добрий чай.Ми ставимо собі за мету не просто зберегти натуральний та природній смак теруарних продуктів, але й подарувати емоцію, солодкий спогад про мандри, дитинство, рідних, карпатські гори, домівку, Україну. Створюємо все власноруч та максимально дбаючи про природу.
Ми готуємо смачнющі авторські вареннячка з дикорослих карпатських ягід чорниці, брусниці, малини, ожини та лохини; квіткові варення з кульбабки та сакури; медові муси з ягодками і травами; щирі трав’яні чаї.
Наша маленька майстерня розташована в самому серці Мукачева.Саме сюди, ввечері після збору потрапляють свіжесенькі ягідки, з яких вже маленькими порціями в мідному тазочку, з мінімальним вмістом цукру або ж зовсім без нього (на меду) та щедрою порцією любові готується смачнюще варенько для наших ласунчиків.
Часто жартуємо, що ягідки для нас збирають ведмеді. Хоча в кожному жарті є доля жарту.Адже, щоб прокинутись вдосвіта, пройти чимало кілометрів карпатськими полонинами, назбирати ягід і принести весь цей солодкий, але важкий вантаж до майстерні, треба бути ще тим ведмедем. І саме тому ми в POVNA BANKA ставимо собі за мету, підтримати тих людей, для яких часто збір ягід влітку – це єдиний хліб. І звісно, ми поважаємо їх труд та купуємо ягідки дорого і не торгуючись! Тож, наше варення ніколи не коштуватиме так, як те, що приготоване з абрикосів чи полуниці, придбаних десь на ринку.
В наших баночках дикорослі ягідки, що плекались на сонці десь посеред Карпат, пили джерельну воду та шептались з гірським вітром.Вони виросли в природніх умовах, а значить органічні. Всі варенька ми готуємо тільки влітку в сезон дозрівання ягід. Завдяки власній команді збирачів, ми отримуємо ягідки в пік їх дозрівання і це дає нам можливість використовувати мінімум цукру.
Готуючи варення маленькими порціями в мідному тазочку, ми скорочуємо час його кипіння, щоб передати вам натуральний смак та користь. Квіти та пелюстки для наших квіткових варень ми збираємо в екологічно чистих місцях, щоб весь пилок та нектар потрапив до вас у баночку.
Ми беремо кращий бджолиний мед, додаємо до нього ягідки та трави і створюємо неймовірно ніжний та корисний мед-мус для ваших яскравих ранків та затишних вечорів. По трави для щирого чаю, ми їздимо за сотню кілометрів від дому, збираємо та ферментуємо його власноруч і дбайливо сушимо на горищі без сонця, щоб подарувати вам ті особливо теплі обійми з горнятком.
Vorosh
Фото: POVNA BANKA
-->
До теми
- Стало відомо, які країни Європи скорочують допомогу біженцям з Україні
- "Мрію, щоб ворог розбив "Іскандером" за 3 млн доларів саме наш Patriot", – розробник муляжів Михайло Роман
- Планували перепливати Тису: прикордонники затримали чергових ухилянтів
- "Дрони помсти": рідні та друзі полеглого захисника Данила Богуславського передали безпілотники для ЗСУ
- В Ужгороді презентували видання «Августин Волошин: шлях у безсмертя»
- Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
- Війна і регіональна журналістика: закарпатські медійники взяли участь в опитуванні щодо розбудови толерантного інформаційного простору
- Андрій «Бродяга» Ткачук: «Не є чимось героїчним втопитися в Тисі…»
- «Бограч-index» – квітень 2024: за місяць продукти подешевшали на 1,2%
- Альпіністка із Закарпаття Ірина Галай підкорила одну з найнебезпечніших гір у світі Аннапурну
- Працівники Центру культури провели майстер-клас у «Дорозі життя»
- Закарпатські гвардійці-вогнеборці відточують вміння гасити пожежі
- Повернення до життя: навіщо відновлювати річки і чи це взагалі можливо?
- Уродженець Закарпаття, який захищав Маріуполь, отримав квартиру
- Медики обласної клінічної лікарні консультуватимуть військових разом із американськими колегами
- В Ужгороді у замку пластуни відзначили 112-річчя першої присяги
- Рятує життя на фронті: історія патрульної поліцейської з Ужгорода Марії Семенюк
- Нова шахрайська схема: зловмисники обіцяють українцям швидке оформлення паспорта
- ТОП-10 закарпатських кондитерських. «Закарпаття - солодке серце України»
- «Бограч-index» – квітень 2024: за місяць продукти подешевшали на 1,2%
До цієї новини немає коментарів