POVNA BANKA: історія про любов, варення та натуральні солодощі із Закарпаття
Varosh ділиться з вами та пропонує пряму мову.
Любов, що передається з покоління до покоління, сягає корінням босоногого дитинства, Карпатських гір, бабусиної хати, теплої печі. Любов, що пахне сосновими шишками та скошеною отавою, літнім дощем та «лисичками» в сметані, парним молоком та млинчиками з ожиною, бабусиним трав’яним чаєм та малиновим сиропом, а ще солодкими, напутими сонцем лісовими ягодками.
В якийсь момент життя, цієї любові стало так багато, що вирішила поділитись нею зі світом, створивши крафтову майстерню солодких спогадів POVNA BANKA. Баночки та пакуночки роз‘їхались по Україні і літали в куди більше країн, ніж я відвідала особисто.
Сьогодні ми творимо Povna Banka разом з моїм чоловіком. Я чаклую на кухні, а він над дизайном, фото- та відеоконтентом, разом їздимо в гори по трави та творимо добрий чай.Ми ставимо собі за мету не просто зберегти натуральний та природній смак теруарних продуктів, але й подарувати емоцію, солодкий спогад про мандри, дитинство, рідних, карпатські гори, домівку, Україну. Створюємо все власноруч та максимально дбаючи про природу.
Ми готуємо смачнющі авторські вареннячка з дикорослих карпатських ягід чорниці, брусниці, малини, ожини та лохини; квіткові варення з кульбабки та сакури; медові муси з ягодками і травами; щирі трав’яні чаї.
Наша маленька майстерня розташована в самому серці Мукачева.Саме сюди, ввечері після збору потрапляють свіжесенькі ягідки, з яких вже маленькими порціями в мідному тазочку, з мінімальним вмістом цукру або ж зовсім без нього (на меду) та щедрою порцією любові готується смачнюще варенько для наших ласунчиків.
Часто жартуємо, що ягідки для нас збирають ведмеді. Хоча в кожному жарті є доля жарту.Адже, щоб прокинутись вдосвіта, пройти чимало кілометрів карпатськими полонинами, назбирати ягід і принести весь цей солодкий, але важкий вантаж до майстерні, треба бути ще тим ведмедем. І саме тому ми в POVNA BANKA ставимо собі за мету, підтримати тих людей, для яких часто збір ягід влітку – це єдиний хліб. І звісно, ми поважаємо їх труд та купуємо ягідки дорого і не торгуючись! Тож, наше варення ніколи не коштуватиме так, як те, що приготоване з абрикосів чи полуниці, придбаних десь на ринку.
В наших баночках дикорослі ягідки, що плекались на сонці десь посеред Карпат, пили джерельну воду та шептались з гірським вітром.Вони виросли в природніх умовах, а значить органічні. Всі варенька ми готуємо тільки влітку в сезон дозрівання ягід. Завдяки власній команді збирачів, ми отримуємо ягідки в пік їх дозрівання і це дає нам можливість використовувати мінімум цукру.
Готуючи варення маленькими порціями в мідному тазочку, ми скорочуємо час його кипіння, щоб передати вам натуральний смак та користь. Квіти та пелюстки для наших квіткових варень ми збираємо в екологічно чистих місцях, щоб весь пилок та нектар потрапив до вас у баночку.
Ми беремо кращий бджолиний мед, додаємо до нього ягідки та трави і створюємо неймовірно ніжний та корисний мед-мус для ваших яскравих ранків та затишних вечорів. По трави для щирого чаю, ми їздимо за сотню кілометрів від дому, збираємо та ферментуємо його власноруч і дбайливо сушимо на горищі без сонця, щоб подарувати вам ті особливо теплі обійми з горнятком.
Vorosh
Фото: POVNA BANKA
-->
До теми
- Великоднє прохання від Федора Шандора: збір на дрони замість тонни салатів
- Важливо, щоб у закарпатських закладах освіти готували кваліфікованих фахівців! Що для цього потрібно?
- Купити квиток у Відень чи Будапешт можна онлайн
- Закарпатські гвардійці відзначили річницю створення підрозділу Національної гвардії у регіоні
- Віддав життя, прикриваючи відхід свого батальйону. Історія полеглого Героя із Закарпаття Андрія Літуна
- «Перший бій покаже, хто стане воїном…» Боєць 128-ї бригади переніс 9 операцій, вдягнув протез і повернувся до побратимів
- Всеукраїнське опитування вчителів: визначаємо найпріоритетніші потреби й навички
- Втратив руку під час евакуації побратимів: історія пораненого військового Андрія Оришка
- "Війна з тильного боку". Закарпатський письменник Андрій Любка видав нову книгу про війну
- «Щодня встаю о 3-й ранку, щоб о 6-й хлопці на бойових позиціях мали гарячий сніданок…» Історії з фронту від 128-ї бригади
- Триває набір на лідерську програму для жінок. Закарпатки, долучайтесь!
- "Я відчуваю, що це мій обов’язок – йти захищати Батьківщину". Історія загиблого захисника Дмитра Гаваші
- В Ужгороді пропонують купити великодні пряники і наблизити перемогу
- Втратив ногу, але хоче повернутися на фронт: історія військовослужбовця із Маріуполя Артура Зайцева
- Закарпатські поліцейські-вибухотехніки продовжують розміновувати деокуповані території
- «Поїхав на війну з колегами, а повернувся з побратимами», – закарпатський поліцейський про виконання бойових завдань на Бахмутському напрямку
- В Ужгороді провели семінар-тренінг для виховників гри «Сокіл» («Джура»)
- Закарпатці можуть отримати гранти для надання соціально-психологічної допомоги
- Шандор Кіш. Ужгородець, який загинув у перший день повномасштабної війни
- Друга річниця повномасштабного вторгнення РФ. 10 речей, які надихають боротися далі
До цієї новини немає коментарів