ВНЗ зможуть продавати майно, а кращі викладачі зароблятимуть більше, — заступник міністра освіти в Ужгороді

ВНЗ зможуть продавати майно, а кращі викладачі зароблятимуть більше, — заступник міністра освіти в Ужгороді
Сьогодні в Ужгороді з робочим візитом перебуває заступник міністра освіти Єгор Стадний. У ці хвилини триває зустріч із викладачами УжНУ та пресою.

 

«Зараз в Україні 16 млрд бюджетних коштів на освіту розподіляється прозоро. Це лише перший крок. Наступний – фінансова автономія університетів. Що буде змінено? Ми знімемо всі обмеження щодо використання грошей вишем у межах статутної діяльності. Також буде майнова свобода – кошти, вилучені за оренду чи продаж майна, яке не використовує виш, будуть залучатися в університет», – анонсував заступник міністра.

Щодо питання оплати праці викладачів Єгор Стадний каже: «Сьогодні університети підпорядковуються тарифній сітці. І всі мають однакові умови оплати. Але ніхто не працює під копірку. І ті, хто працює краще, мають отримувати вищу зарплатню. Зараз в УжНУ є реальні додаткові кошти. І їх треба пускати на підвищення оплати праці не всім, а тим, хто приносить університету результати – саме завдяки їхній роботі університет отримує високі результати. Наш інтерес – зберегти кращих працівників в університеті, щоб вони не вийшли у бізнес чи іншу країну».

Також Є. Стадний анонсував позику під потреби вищої освіти в Україні: «Грошей на розвиток лабораторій і створення комфорту не було роками і вони не з‘являться нізвідки. Ми працюємо над здобуттям позики близько 3 млрд грн для оновлення обладнання – це можливість заробити додаткові кошти. На майбутнє треба готуватися до конкуренції замовлень за кордоном, щойно пройдемо сертифікацію».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замміністра освіти в Ужгороді: анонсує розвиток технологічних спеціальностей в освіті

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів