Дієтичні млинці? Можливо! Зберігайте кулінарні секрети

Дієтичні млинці? Можливо! Зберігайте кулінарні секрети
Вже з 24 лютого по 1 березня народ відзначить Масляну, а значить прийде час пригощатися млинцями. При цьому важливо подбати про свою фігуру.

 

Користь і шкода млинців

Перш ніж розібратися, як готувати млинці, щоб не погладшати, давайте розглянемо всі корисні та шкідливі властивості головної страви Масляної. Млинці безумовно не входять в список страв на кожен день. Висока калорійність, надлишок жиру і цукру — все це, звичайно, негативно позначається на нашому організмі. Воно й не дивно, адже зазвичай поїдання млинців закінчується далеко не однією порцією. Є у ласощів і корисні властивості. Наприклад, вуглеводи та жири, що містяться в 100 грамах млинців, забезпечують енергією, підвищуючи рівень активності та підтримуючи гарний настрій. У чому користь і шкода млинців залежить від інгредієнтів для їх приготування.

Так, «пастка» для талії полягає в складі компонентів, які використовують для приготування головної страви Масляної. Молоко, цукор, борошно і яйця — це продукти, що призводять до швидкого викиду інсуліну і моментального падіння глюкози в крові. Ці процеси сприяють виникненню активного почуття голоду, тому важко зупинитися і не спустошити тарілку млинців за один присід. На фігурі також позначається традиція їсти млинці з добавками. Мед, варення, згущене молоко або сметана в поєднанні з парочкою млинчиків перекривають денну норму калорій.

Як готувати млинці на Масляну, щоб не погладшати?

Щоб уберегти себе і свій організм від зайвих калорій, слід правильно готувати святкову їжу. Спеціально до свята Масляної ми зібрали кілька порад фахівців, які допоможуть приготувати млинці з користю для вашої талії та організму в цілому.

Готуючи млинці, замініть борошно вищого сорту борошном грубого помелу

Наприклад, у пшеничному або житньому борошні містяться клітковина і пектин, що поліпшують травлення. В борошні грубого помелу присутні вітаміни В, Е і D, а житнє борошно також надає млинцям м'якість і красивий золотистий колір.

Замініть звичайне молоко маложирним або повністю знежиреним

Можна вчинити і більш радикально: для приготування млинців взяти не молоко, а воду. Звичайно, смакові якості продукту дещо зміняться. Млинці на основі води краще вживати в гарячому вигляді, відразу після приготування.

Яйця замініть збитими білками, а замість вершкового масла використовуйте рослинну олію

Якщо додати її в тісто на етапі замішування, сковороду можна буде не змащувати, тому жирність млинців буде менша.

Відмовтеся від солодких і жирних добавок для млинців

Використовуйте для цих цілей сир, рибу або гриби. Мало того, що ці продукти низькокалорійні, вони ще й дуже ситні — млинців з такою начинкою багато не з'їси. Дієтологи рекомендують також використовувати в якості начинки овочі, фрукти та зелень.

Їжте помірно

Так, аромат і смак млинців не дозволяють пройти повз, а вже тим більше в поєднанні з начинкою. Тільки уявіть, як ви кладете собі на тарілку рум'яний налисник з м'ясом або панкейк, политий джемом. Звичайно, від такої їжі не відмовиться жодна розсудлива людина. Однак, щоб уберегти себе і своє тіло, дуже важливо не переїдати на Масляну і готувати «правильні» млинці.

Ukr.Media

 

24 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів