Олексій Гетманенко: Ситуація з коронавірусом контролюється. Закарпаття готове

Олексій Гетманенко: Ситуація з коронавірусом контролюється. Закарпаття готове
Сьогодні під час брифінгу щодо ситуації з коронавірусом в. о. голови Закарпатської обласної державної адміністрації Олексій Гетманенко повідомив, що в області вжито всіх заходів, аби убезпечитися від потрапляня вірусу на територію України.

 

"У зв'язку із ситуацією щодо коронавірусу у світі та зокрема зі спалахом коронавірусу в Італії, з якої до Закарпаття щотижня прямує велика кількість людей, на Закарпатті створено тимчасову протиепідемічну комісію та розроблено ряд заходів щодо запобігання захворюванню. Забезпечуємо дотримання санітарно-гігієнічних вимог у місцях масового скупчення людей, вирішили питання введення температурного скринінгу осіб, які прибувають на кордон, їх візуальний огляд, опитування. Ситуація в області повністю контролюється, ніяких зафіксованих випадків захворювань в Україні немає. Безпека життя наших громадян для нас є у пріоритеті", – сказав Олексій Гетманенко.

Директорка департаменту охорони здоров’я Закарпатської обласної державної адміністрації Єлизавета Біров повідомила:

"Наразі у нас розроблений алгоритм дій, що робити усім структурам у випадку виявлення коронавірусу. Працюємо спільно з прикордонниками, митниками. У разі виявлення захворювання, пацієнти будуть госпіталізовані в Обласну інфекційну лікарню. Є 13 бригад, які будуть займатися госпіталізацією. Були проведені тренінги з персоналом. Персонал забезпечений засобами захисту і медикаментами. Минулого тижня із державного резерву ми отримали відповідні засоби. У тому числі 285 тисяч масок. Поки невідомо, як будуть розгортатися події. Не виключено, що будуть необхідні додаткові засоби".

Однак, разом із тим пані Біров повідомила, що тестів для виявлення коронавірусу на Закарпатті поки нема. 

"МОЗ отримало тести, їх розподілять на область. Впевнена, що у міністерстві врахують, що Закарпаття межує із чотирма країнами", – сказала Єлизавета Біров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випадків не зафіксовано: Медики спростували інфікування закарпатця коронавірусом

Олексій Гетманенко додав: "У нас усе готово. Але навіть якщо він (корнавірус. – Ред.) і зайде сюди, то ми готові: є клініки, ізолятори, навчені екіпажі. Дуже важливо також щоб і прикордонники були убезпечені. Треба розуміти, що хвороба небезпечна у наслідках. Важливо також, щоб ЗМІ не сіяли паніку серед населення".

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. мария 2020-02-25 / 18:15:53

    Сьогодні хотіла купити маски, та на жаль в аптеках їх не має. Ось так, судіть самі, готове Закарпаття чи ні?