Жінкам на замітку: головні помилки в макіяжі

Жінкам на замітку: головні помилки в макіяжі
А ви уникаєте наступних помилок?

 

Приділяти недостатньо уваги бровам

Якщо ви не народилися з густими бровами, як Лілі Коллінз або Кара Делевінь, швидше за все, олівець не зашкодить. Занадто яскраві брови — чіткі, насичені, чорні — завжди надають вік. Брови дуже жорсткої форми роблять обличчя суворим і грубим. Дуже тонкі брови створюють на обличчі ефект непропорційності.

Експерти радять відштовхуватися від форми обличчя — брови повинні гармонійно з ним сполучатися. Якщо обличчя кругле, то і форма брів повинна бути м'якшою. Якщо обличчя трикутної або серцеподібної форми, то й брови слід робити більш фігурні. Треба завжди стежити за верхньою точкою (щоб не зробити дуги занадто зігнутими). Одним словом, брови "роблять" наше обличчя, тому їх формі і кольору варто приділити особливу увагу.

Не використовувати праймер

Звичайно, праймер не є панацеєю від зморшок, тим більше від глибоких. Але використовуючи його, по-перше, можна забезпечити шкірі додаткове зволоження (спасибі гіалуроновій кислоті і силікону), а після 35-40 років це особливо важливо, а по-друге, тонкий шар праймера вирівнює мікрорельєф шкіри, розгладжує її, а це відмінна підготовка до нанесення тонального засобу. Якщо в складі праймера є світловідбиваючі частинки, то вони освіжать шкіру, додадуть їй внутрішнього сяйва. Якщо сильно помітні темні круги і мішки під очима, то не варто переборщувати з консилером. Це лише приверне більше уваги до проблемних зон. Замість цього можна спробувати спочатку використовувати праймер з освітлюючими і розгладжуючими інгредієнтами, а потім нанести пензликом тонкий шар консилера.

Неправильно підібраний тональний засіб

Якщо говорити про ідеальну формулу і склад антивікової тональної основи, то універсальним поєднанням будуть зволожуючі компоненти, світловідбиваючі частинки, гіалуронова кислота і SPF. І нехай за текстурою вона не буде такою щільною, як ви, може бути, звикли. Інакше покриття буде більш помітним, а основа буде забиватися в зморшки. Що стосується відтінку тональної основи, то якщо використовувати занадто темний, то він відразу додасть вік. Вибирайте відтінок тонального засобу на півтону або максимум на тон світліше кольору вашої шкіри.

Неправильно підібрана форма стрілок (колір підводки)

Експерти кажуть, що іноді в стрілках немає сенсу, якщо вони потрапляють в складочки повіка, порушується їх форма, а лінії взагалі не видно. Іноді будова очей буває така, що нам стрілки в принципі не намалювати. І якщо ми цим нехтуємо, то в результаті отримуємо більш опущену форму очей і сумний вираз обличчя. Саме такий макіяж очей якраз і додає вік. Щоб зробити ліфтинг-макіяж, всі лінії повинні прагнути вгору. Чим ви старші, тим більше треба ретельно розтушовувати тіні і олівець. У випадку зі стрілками фахівці радять замінити рідкі лайнери-фломастери на м'які олівці натуральних класичних відтінків. Стрілка, намальована олівцем, чудово розтушовується в м'який серпанок. І не нехтуйте тушшю для вій! Вибирайте з ефектом підкручування і приділяйте особливу увагу віям у зовнішнього куточка очей, таким чином візуально витягаючи форму очей і піднімаючи її вгору. Як тільки на віях з'являється туш, то погляд стає розкритим!

Використання великої кількості пудрових продуктів

З віком наша шкіра виробляє набагато менше шкірного сала, тому використання пудрових продуктів лише підкреслює лущення і зморшки. Якщо складно відмовитися від пудри, варто спробувати перейти на прозору або мінеральну пудру. Використовуйте її при необхідності: щоб прибрати надлишки жиру або поправити макіяж. А якщо все-таки переборщили, то візьміть фіксуючий спрей для макіяжу або термальну воду і нанесіть зверху, щоб "прибити" пудровий ефект.

Занадто щільний консилер

Щільний консилер, звичайно, буде підкреслювати мімічні зморшки навколо очей, і це відразу додає вік. Краще вибирати більш легкі, рідкі текстури, у складі яких, як і у тональної основи, будуть зволожуючі компоненти і світловідбиваючі частинки. Відтінок консилера повинен бути на тон світліше відтінку тональної основи. З кількістю також потрібно бути обережними, наносити його поступово і контролювати щільність покритт

Нехтування рум'янами

Рум'яна освіжають колір обличчя і візуально роблять його молодшим. А це завжди мінус кілька років. Експерт радить торкатися яблучок щік і розтушовувати рум'яна до скронь, застосовуючи правило ліфтинг-макіяжу (розтушовувати наверх). Відтінки — рожеві чи персикові.

Темна помада

Навіть 20-річні дівчата, коли наносять темну помаду, виглядають набагато старше своїх років. Краще уникати щільних матових текстур, а вибирати зволожуючі і доглядові помади. Це можуть бути і червоні, і сливові, і карамельні відтінки — але нехай вони будуть натуральними, а не неоновими. І не забувайте про контурний олівець. Це справжня палочка-виручалочка, коли контур губ з віком стає нечітким.

Занадто багато бронзера

За словами візажистів, багато хто дотепер не знає, як правильно користуватися бронзером. Чомусь ним всі рум'яняться, а бронзатор повинен створювати відчуття засмаги, як ніби ви посиділи на сонечку, і воно вас злегка прихопило. Тому якщо ви нарумянились бронзером, то результатом найчастіше стають помаранчеві щоки в смужку. Бронзер потрібно наносити на виступаючі частини обличчя великим пухнастим пензлем, не набираючи за раз багато продукту.

Перебір з мерехтливими текстурами

Обходитися з мерехтливими текстурами слід обережно! Розставляйте один акцент: або очі, або вилиці, або губи. І зверніть увагу на саму текстуру мерехтливого продукту — нехай це буде делікатний пігмент дрібного помелу, а не великі блискітки.

Ukr.Media

 

25 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів