Стало відомо, коли випишуть з інфекційки китайця та двох жителів Берегівщини

Стало відомо, коли випишуть з інфекційки китайця та двох жителів Берегівщини
Як ми вже повідомляли, до Закарпатської обласної інфекційної лікарні госпіталізували китайця та двох берегівчан з підозрами на зараження коронавірусом.

 

Сьогодні на брифінгу в Закарпатській ОДА директор КП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Михайло Поляк розповів журналістам про ситуацію з тими, кого раніше госпіталізували до лікарні з підозрою на коронавірус.

Нагааємо: 13 лютого стало відомо про те, що 30-річний громадянин Китаю приїхав до Ужгорода з пересадками в Дубаї та Києві. До лікарні він звернувся добровільно. Вчора його ізолювали, але жодних клінічних показників коронавірусу у нього не виявили. Оскільки інкубаційний період триває 2 тижні, то його ізолювали в спеціальний бокс. 

24 лютого також стало відомо про те, що громадянин України повернувся із заробітків в Угорщині, де працював на місцевому ринку на китайця. Чоловіка вдома відвідав сімейний лікар. Було вжито засобів застереження: його з дружиною помістили в карантин в обласну інфекційну лікарню. Були взяті аналізи і виявилося, що небезпеки немає. У пацієнта – гострий бронхіт. Також з’ясували, що китаєць, із яким контактував пацієнт, виїжджав на батьківщину ще у грудні.

Михайло Поляк повідомив, що усіх громадян буде виписано сьогодні-завтра: "По тих вох хворих з Берегівщини не було клінічних ознак, до того ж, контакт із китайцем близько двох місяців тому. Тому наразі нема сумнівів, що це не те захворювання, якого ми боїмося. Подружжя випишемо сьогодні-завтра".

Китайця, зі слів Поляка, випишуть теж, бо саме завтра 14 днів, як він знаходиться в ізоляції. "Він повністю здоровий", - додав лікар.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

26 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів