Експрес-тести на визначення коронавірусу на Закарпаття ще не відправили, вони надійдуть наприкінці тижня, а то й наступного

Експрес-тести на визначення коронавірусу на Закарпаття ще не відправили, вони надійдуть наприкінці тижня, а то й наступного
Невідомо, чому така затримка, адже навіть якщо відправляти експрес-тести автівкою, то вона доїде до Закарпаття за пів доби. Будь-яка затримка для області, яка межує з чотирма країнами ЄС, і через яку щотжня проїжджає понад 4000 громадян тільки з Італії, не рахуючи вже інших, - це удар нижче поясу!

 

Як ми вже повідомляли з посиланням на керівництво області, у МОЗ запевнили наших керівників, що експрес-тести на визначення коронавірусу відправили на Закарпаття ще вчора.

Проте сьогодні в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін заявив, що тест-системи на коронавірус ще тільки БУДЕ направлено у три області. Про це написав УНІАН, передаємо інформацію повністю.

"Як передає кореспондент УНІАН, про це Кузін повідомив під час брифінгу в Нових Санжарах, відповідаючи на запитання щодо розподілу тест-систем для виявлення коронавірусу по областях України.

Кузін зазначив, що це має бути поетапний процес, оскільки необхідно проводити певне навчання фахівців-вірусологів, які працюють на рівні обласних лабораторних центрів.

"Ми очікуємо, що наприкінці цього тижня або на початку наступного тижня такі тест-системи будуть, перш за все, спрямовані у три основні області. Це Львівська, Чернівці і Закарпатська область. Це перші регіони, які отримають такі тест-системи. І ми спочатку проведемо відповідне навчання, і після того вони зможуть працювати на локальному рівні", - сказав він. На запитання, чому було обрано саме ці регіони, Кузін пояснив, що це регіони, де "найбільша кількість, за нашою інформацією, осіб, які працювали в Італії". "Ми також очікуємо повернення таких осіб у зв'язку із ситуацією в Італії", - додав він.

Кузін запевнив, що "поки таких тест-систем достатньо", їх вистачає на оперативні цілі. При цьому, за його словами, Всесвітня організація охорони здоров'я готова надати додаткову кількість тест-систем протягом 2-3 робочих днів.

"Ми також маємо надію, що найближчим часом зможемо підтвердити валідність наших національних виробників. І це буде також додаткова опція з використання тест-систем, які є. Також на світовому ринку вже починають з'являтися швидкі тести на новий коронавірус, і це також одна з опцій, яку, можливо, зможемо використовувати найближчим часом", - підсумував очільник ЦГЗ МОЗ, пише УНІАН

Певна річ, зрозуміло, що керівництво Закарпаття не може змусити МОЗ пришвидшити поставку експрес-тестів, але якби в Києві все ж не забували, що наша область однією з перших бере на себе удар - ціни б їм не було, як кажуть на Закарпатті.

Будемо інформувати наших читачів про ситуацію. Принаймні наразі відомо, що завтра відбудеться черговий брифінг в Закарпатській ОДА, отже, матимемо оперативну інформацію з перших уст. 

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів