Цікаво знати: чому варто замінити каву на цикорій?

Цікаво знати: чому варто замінити каву на цикорій?
Організм звикає до дії кофеїну, що знижує корисний потенціал напою, його підбадьорливий ефект. Крім того, толерантність, яка виникає до кави спонукає людину вживати більше напою — це може негативно впливати на стан нервової системи, посилювати схильність до неврозів, тривожності, безсоння. Вчені радять давати організму відпочинок від кофеїну і пити замість нього напої з цукром, яким властивий кавовий смак, що допомагає легше переносити утримання. До того ж цикорій володіє багатьма перевагами щодо здоров'я.

 

Допомагає від закрепів

Корінь цикорію багатий клітковиною інулін, що полегшує проходження їжі через травний тракт. Інулін також є пребіотиком, який стимулює зростання здорових бактерій в кишківнику, зміцнюючи таким чином імунітет.

Стабілізує цукор в крові

Дослідження показали, що інулін, якого багато в цикорії, може допомагати знижувати рівень цукру в крові при діабеті, зменшувати резистентність до інсуліну. Дана властивість цикорію дозволяє домогтися зниження калорійності раціону, корисно в боротьбі з метаболічними порушеннями, ожирінням.

Покращує функцію мозку

Цикорій містить марганець і вітамін В6 — найважливіші для мозку поживні речовини. Завдяки яким напій цикорію надає судинорозширювальну та антиоксидантну дію, стимулює приплив крові до мозку. Також комплексний вплив компонентів цикорію збільшує швидкість проходження електричних сигналів через нейрони, що покращує загальну функцію мозку — людина краще і швидше міркує.

Ukr.Media

 

27 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів