Візуальна перевірка міських автобусів в Ужгороді: виявлено численні порушення

Візуальна перевірка міських автобусів в Ужгороді: виявлено численні порушення
Чимало суттєвих порушень перевізниками рішень виконкому Ужгородської міськради та вимог автотранспортного законодавства виявлено під час візуальної перевірки міських автобусів, яку проводила робоча група за розпорядженням міського голови Богдана Андріїва.

 

Перевізникам рекомендували зняти з обслуговування маршрутів понад 50 морально та технічно застарілих автобусів, зокрема і ті, що на довготривалих ремонтах або давно не використовувалися, оскільки на маршрути вийшли нові «Електрони» комунального підприємства.

Крім того, 34 автобуси – не відповідають санітарним вимогам, 49 – мають технічні недоліки, до 43 автобусів – незначні зауваження.

Перевізникам також рекомендували не використовувати на міських маршрутах автобуси нижче екологічного рівня Євро-2.

Усунути порушення, які виявила робоча група, перевізники повинні до 2 квітня.

Міська влада постійно працює, щоб поліпшити якість перевезень в Ужгороді. Створили комунальне підприємство, придбали протягом двох років 20 сучасних комфортабельних низькопідлогових автобусів пасажиромісткістю більше 100 осіб, із рівнем екологічного стандарту Євро-5. Закуплені «Електрони» пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Комунальний транспорт працює в Ужгороді з жовтня 2018 року, сформовано так звані «наскрізні» маршрути, між віддаленими, «спальними», мікрорайонами, на кілька десятків зупинок. Завдяки цьому пасажири без пересадок та подвійної оплати можуть дістатися до поліклініки, лікарні, пологового будинку, департаменту праці та соціального захисту населення міської ради, Пенсійного фонду, університету та центральної частини міста, парку “Підзамковий” тощо.

Комунальне підприємство „Ужгородський муніципальний транспорт” Ужгородської міської ради обслуговує три маршрути:

– № 18 “гіпермаркет “Епіцентр” - “УжНУ” (через пл. Шандора Петефі, пл. Корятовича);

– № 20 “Доманинці - Речовий ринок через пл. Корятовича ”;

– № 24 “мкрн. “Дравці” – УжНУ (через вокзали, Новий район).

Завдяки зручним маршрутам, комфортним автобусам, які за пасажиромісткістю замінюють 3-4 транспортні засоби приватних перевізників, комунальними «Електронами» користуються щодня вже близько 25% усіх пасажирів – майже 15 000 . Саме це дало можливість останнім часом вивести з перевезень частину “маршруток” і значно покращити рівень надання послуг жителям та гостям міста.

Ужгородська міська влада і надалі поступово збільшуватиме кількість нових автобусів, аби люди не змушені були користуватися незручним, застарілим, маломістким транспортом. Так, 26 лютого на засіданні виконкому прийняли рішення придбати ще 7 сучасних автобусів з низькою підлогою та пасажиромісткістю не менше 100 осіб.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів