Весна не за горами: як зрозуміти, що у вас - авітаміноз?

Весна не за горами: як зрозуміти, що у вас - авітаміноз?
На початку весни наш організм часто відчуває серйозний брак вітамінів і корисних речовин, необхідних для нормального функціонування. І це погано відбивається не тільки на стані імунітету, але і на нашому зовнішньому вигляді і самопочутті.

 

Часті застуди

Часті або тривалі застуди в цей період свідчать про серйозну нестачу вітамінів. Крім походу до лікаря, вам також необхідно збалансувати свій раціон, додавши в нього більше овочів і фруктів, а також корисних жирів.

Пригнічений стан

Якщо лютий для вас — місяць постійних «депресій», ви відчуваєте себе млявим, а смуток — вічний супутник... Не шукайте життєвих проблем, які спровокували такий результат. Насправді, пригнічений стан на початку весни — це найпоширеніша ознака авітамінозу.

Сонливість

Постійне бажання спати, складності з ранковим підйомом, сонний стан в денний час — це сигнали, що свідчать про те, що організм не може нормально функціонувати і намагається економити сили. Відвідайте лікаря, здайте аналізи, це допоможе визначити, чого саме не вистачає вам для бадьорості.

Зниження лібідо

Відсутність фізичного бажання — ще одна поширена ознака авітамінозу в кінці зими. Якщо раніше ви були активні і вели насичене інтимне життя, а тепер навіть не думаєте про фізичний аспект відносин, вашому організму точно потрібна допомога!

Слабкість у тілі

М'язова слабкість теж є ознакою браку корисних речовин в організмі. Вона також може стати результатом пасивного способу життя. Але якщо раніше ви були завжди активні і бадьорі, а тепер регулярно відчуваєте слабкість у тілі, вам необхідно переглянути своє меню і зробити його збалансованим.

Кровоточивість ясен

Якщо ваші ясна стали чутливими, і ви помічаєте кров на зубній щітці після чищення зубів, не зайвим буде не тільки звернутися до дантиста, але і звернути увагу на своє харчування — вам чогось не вистачає!

Шкірні проблеми

Ну і в більшості випадків при авітамінозі страждають шкірні покриви: тьмяний колір обличчя, сухість, лущення та висипання є головними ознаками нестачі вітамінів!

Ukr.Media

 

28 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів