Закарпатцям розповіли, як уникнути черг на кордоні

Закарпатцям розповіли, як уникнути черг на кордоні
Помітні черги очікуються на Великдень, коли повертатимуться заробітчани. Щоб не стояти годинами в черзі, особам, які їдуть на власних авто, для зручності розроблено нову форму, яку треба роздрукувати та заповнити. Це суттєво зекономить час.

 

Працівникам митниці на автомобільних пунктах пропуску області доводиться здійснювати митне оформлення громадян, які перетинають кордон на власних автомобілях. Фахівці Закарпатської митниці Держмитслужби звертають увагу, що громадяни-резиденти, які перебувають на тимчасовому консульському обліку в консульській установі України за кордоном, мають право тимчасово ввозити під письмове зобов'язання про зворотне вивезення, за умови письмового декларування, один легковий транспортний засіб особистого користування та причіп до нього (за умови ввезення разом із транспортним засобом), на строк, що не перевищує 60 днів протягом одного календарного року (який може бути як безперервним, так і з перервами), без сплати митних платежів, які відповідно до закону підлягають сплаті при імпорті таких транспортних засобів. Зазначені транспортні засоби можуть бути тимчасово ввезені на митну територію України

за умови подання митному органу документів, що підтверджують право власності громадянина на такі транспортні засоби та їх реєстрацію на території відповідної країни.

Зазвичай громадяни заповнюють письмове зобов’язання про зворотне вивезення безпосередньо під час перетину кордону у пункті пропуску, що займає від 15 до 30 хв. У зв’язку із цим можливе виникнення черг на в’їзд в Україну в передсвяткові дні. Для зручності Закарпатська митниця Держмитслужби розробила для форму зобов’язання, яку можна заповнити самостійно ще до моменту перетину кордону, заощадити свій власний час та час інших громадян, що перетинають кордон. Форму зобов’язання можна завантажити ТУТ ( http://bit.ly/2VDfdeL ). Роздруковуйте, заповнюйте поля, відмічені жовтим кольором та подавайте до митного контролю в пункті пропуску. Також нагадуємо Вам про умови тимчасового ввезення (транзиту) транспортних засобів особистого користування: http://bit.ly/38figfR .

Закарпатська митниця Держмитслужби

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів