Футбольного ЄВРО цьогоріч не буде, Олімпіада – під питанням

Футбольного ЄВРО цьогоріч не буде, Олімпіада – під питанням
У вівторок, 17 березня УЄФА провів конференцію з усіма членами Союзу, за підсумками якої було вирішено перенести чемпіонат Європи з футболу, що мав відбутись влітку 2020- го року в 12 містах континенту.

 

Континентальний футбольний турнір відбудеться в 2021-му році з 11-го червня по 11 липня. Нагадаємо, раніше УЄФА призупинив усі європейські клубні турніри через епідемію коронавірусу, яку ВООЗ класифікувала як пандемія. Наразі майже в усіх європейських країнах призупинені національні першості. Досі незрозуміла ситуація з проведенням літніх Олімпійських Ігор у Токіо. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не виключає скасування Олімпіади через  коронавірус в Японії . Про це заявив член МОК Дік Паунд. За його словами, є три місяці, щоб визначитися, чи загрожує поширення коронавірусу в Японії проведенню Олімпійських ігор. Він також зазначив, що до кінця травня влада зможе взяти коронавірус під повний контроль.

Паунд припустив, що в іншому випадку можна очікувати скасування Олімпіади. "Це нова війна, і доведеться з нею зіткнутися. Водночас я б сказав, що люди будуть питати: "Чи під достатнім контролем ситуація, щоб ми могли бути впевнені в тому, що ми вирушимо в Токіо, чи ні?", - підкреслив він. При цьому Паунд закликав спортсменів продовжувати тренування.

В той же час прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що країни "Великої сімки" виступили за проведення Олімпіади у 2020 році, попри пандемію коронавірусу.За його словами, лідери країн "Великої сімки" погодилися виступити на підтримку проведення повноцінних Олімпійських ігор, незважаючи на загрозу поширення коронавірусу. "Ми робимо все, що в наших силах, щоб підготуватися до Олімпіади. Ми хочемо провести повноцінні змагання на знак доказу того, що людство може перемогти новий коронавірус", - сказав Абе.

Своєю чергою Сейко Хасімото, міністр Японії з питань підготовки до Олімпійських ігор 2020 року в Токіо, на пресконференції пояснила, що під "повноцінними Іграми" мається на увазі проведення Олімпіади влітку з глядачами. Цікаво, що при цьому, згідно з опитуванням, 63% жителів Японії виступають за скасування Ігор-2020, які мають відбутися з 24 липня до 9 серпня.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів