Федір Шандор – про реалії та перспективи туризму: «Вже можна казати, що галузь убита – починаємо все спочатку»

 Федір Шандор – про реалії та перспективи туризму: «Вже можна казати, що галузь убита – починаємо все спочатку»
Про вплив коронавірусу на галузь туризму ми розпитали президента Закарпатської туристичної організації Федора Шандора.

 

«Вітчизняний туризм у 2020 році й так зазнав значного удару від основних, глобальних факторів, таких як дешеві авіалоукости, пониження вартості іноземної валюти до гривні, безвізовий режим. Додалися й чисто локальні – безсніжна зима, високі ціни на новорічно-різдвяні тури, відсутність комунікації, брак нових атракцій. І «накрив» туризм «контрольним пострілом» коронавірус. У підсумку, вже можна казати, що галузь убита – починаємо все спочатку…

В цьому є негатив, але і великий позитив: на ринку залишаться лише ті, для кого туризм – основне, а не додаткове джерело. Однозначно, ще довго на ринку виявляться непотрібними молоді спеціалісти-туризмознавці, скоротиться популярність туристичної освіти, більшість вузів закриють цю вузьку спеціальність, зачиняться багато ресторацій, кав’ярень, готелів, турагенцій, але в цьому і позитив – туризм не для слабких, а для терплячих, не для тимчасових грантоїдів, а для відданих туристичній справі, не для паразитів від держчиновництва, а для будівничих молодої держави.

Очищення мало прийти рано чи пізно, хоча й прийшло «чорним лебедем». Для тих, хто вирішить залишитися на туристичному ринку Закарпаття, нинішня вимушена «чорна смуга» зміниться активною роботою у 2021 році, головне триматися разом і допомагати один одному».

 ua.kiszo.ne 

 

18 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів