Як проводять час на карантині провідні закарпатські спортсмени?

Як проводять час на карантині провідні закарпатські спортсмени?
На час пандемії коронавірусу в Україні введено загальнодержавний карантин під час якого перенесені всі спортивні заходи, а в світі також скасовані всі змагання. Журналіст Uzhgorod.net.ua поцікавився у провідних спортсменів краю та тренерів, як вони проводять цей час, та які профілактичні заходи застосовують, щоб убезпечитися від вірусу.

 

Анатолій Герей, фехтувальник, учасник 31-х Олімпійських ігор в Бразилії:

"Зі спортивної сторони – це дуже негативно, адже всі плани пішли шкереберть: на цьому тижні мали їхати до Аргентини, де остаточно мала вирішитися доля нашої путівки до Токіо, але змагання скасували. Навіть не знаю, що буде з майбутньою Олімпіадою в Токіо, до якої активно готуюся. Але поки ще дають кілька місяців, є сподівання, що пандемія коронавірусу піде на спад і Олімпіаду таки проведуть у цьому році. Міжнародний олімпійський комітет, в разі проведення Ігор у цьому році, збільшив квоти на отримання ліцензії, адже ще більше 40% претендентів боролися за ліцензії. Буквально 17 березня повернувся до Ужгорода з Києва, де готувалися до чергових змагань. А от щодо підтримки форми, то через те, що всі спортивні зали в місті закриті, готуємося на свіжому повітрі, таке собі «фізо». Щодо профілактики, то виконую всі рекомендації – часто мию руки, використовую дезінфікуючі засоби. Ще на початку пандемії, коли були на змаганнях «Гран-прі» в Будапешті, то дивувався тому, що нас попросили вітатися не руками, а ліктями. Але після розмови з тренером італійців зрозуміли, що коронавірус – це серйозне захворювання".

Аннамарі Данча-Чундак, сноубордистка, учасниця 23-х Зимових Олімпійських ігор в Південній Кореї:

– На початку пандемії в мене відверто був страх, адже лише 5 березня повернулася з Кубка світу з Канади, а перед цим виступала в Південній Кореї, де вже тоді почалася паніка щодо цього вірусу. 7 березня мали їхати на чергові змагання до Італії та Німеччини, до останнього сиділи «на валізах», але їх скасували. На початку оголошення карантину трохи відпочивала, акліматизувалася, а тепер щоранку, коли ще небагато людей, ходжу бігати до парку. Щодо планів, то спортсменам із зимових видів легше, адже сезон практично завершився, важче моїм колегам із літніх видів спорту, в яких на носі Олімпіада.

Михайло Кополовець, спортивний директор, півзахисник ФК «Минай»:

"Бачу, що життя після оголошення карантину завмерло в країні. Саме зараз перебуваю у Львові, й мене дещо дивують пусті вулиці міста, наче світ зупинився. Цікаво мені, скільки ж часу люди зможуть витримати такий стан? Сподіваюся, що ця напасть піде на спад і життя відновиться. Щодо підтримки форми, то наразі відпочиваю, а вже за день-два почну підготовку з бігових вправ, кросів".

Михайло Іваниця, тренер ФК «Ужгород»:

"Зараз команда в карантині, дав кожному з гравців індивідуальну програму підготовки. Слідкуємо за рішеннями наших керівних установ – професійної футбольної ліги та української асоціації футболу. Особисто ж я поїхав в рідне село Ставне, на Великоберенянщину, до старенької мами. Якраз з братом приводимо до ладу господарство, розчищаємо від чагарників город. А щодо профілактики, то миємо часто руки, використовуємо дезінфікуючі засоби.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів