Наталія Сіма-Павлишин – переможниця творчого конкурсу «Осяяні любов’ю»

Наталія Сіма-Павлишин – переможниця творчого конкурсу «Осяяні любов’ю»
Днями було підбито підсумки всеукраїнського творчого конкурсу «Осяяні любов’ю. Батьківство та материнство», організованого медичною компанією «БІОКОН». Ідея конкурсу – привернення уваги суспільства до родинних цінностей, розкриття теми «Батьківство як місія» через образотворче мистецтво.

 

Участь у проекті, що тривав півроку, могли брати професійні митці з усіх регіонів України. Загалом було подано 179 мистецьких творів: масляний і акриловий живопис, акварель, малюнок, книжкова ілюстрація, кругла скульптура і барельєфи, авторські мішані техніки, інсталяції, відео-арт…

У підсумку журі визначило переможницею відому закарпатську мисткиню Наталію Сіму-Павлишин за концептуальний твір «Радість буття». Як повідомляє сторінка проекту у мережі facebook, відкриття виставки конкурсантів у галереї Аукціонного дому «Золотое сечение» (Київ) було заплановане на 17 березня 2020 року, але через карантин його наразі перенесли. То ж лишається сподіватися, що з часом усі поціновувачі мистецтва усе ж зможуть її відвідати.

Також у Києві було видано альбом, до якого ввійшли кращі з робіт, представлених на конкурсі.

Наталія Сіма-Павлишин народилася у с. Дзінкове Берегівського району Закарпатської області. У 1976 р. закінчила відділ художньої кераміки Ужгородського училища прикладного мистецтва. Член Національної Спілки художників України з 1993р. Заслужений художник України (2005). Лауреат обласної премії   ім. Й. Бокшая і А. Ерделі (2016). Постійна учасниця обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок. Персональні виставки: 1994, 1996, 2009, 2014, 2019 pp. –  м. Ужгород, 1998 р. – м. Михайлівці (Словаччина), 2000 р. – м. Меджилабірці, м. Дольни Кубін, м. Наместово (Словаччина), 2009, 2014 рр. –  м. Львів. Інформація про життєвий та творчій шлях художниці представлена у багатьох мистецько-довідникових виданнях, зокрема – у альбомі «Мрії та долі: живопис, графіка, скульптура українських художниць», що вийшов минулоріч у столичному видавництві «АrtHUSS».

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів