Ужгород на карантині: як живе місто під час епідемситуації?

Ужгород на карантині: як живе місто під час епідемситуації?
З 17-го березня Ужгород на 3-тижневому карантині, а це означає , що всі заклади харчування, розважальні центри та магазини – закриті, окрім аптек та продуктових, до того ж й громадський транспорт – не курсує.

 

Та навіть попри епідемситуацію в місті, на вулицях таки людно.

Розповідає пані Алла:

- Я сьогодні мала отримати перевод в банку, в моєму банку його не дають…тільки в ощаді. Весело. Жити за що?

- А як ви захищаєтесь?

- Удома сиджу, нікуди не ходжу, просто мені зараз треба було гроші отримати, а мені їх не виплатили"

 

Ужгородець В'ячеслав додає: "Головне, щоб паніці не піддаватись, ажіотажу  нема, все добре, ну…це людство вже дійшло до тієї межі, коли потрібно об'єднуватись".

 

«Все буде добре» – кажуть і в продуктових магазинах. Запевняють – паніку поширювати не варто: продуктів вистачає, ціни не збільшились. Скаржаться – нема кому купувати все це.

Продавчиня: "Все добре, всього вистачає, людей не вистачає... Нікого нема, люди налякані".

Проте лякатись нІчого, переконують фармацевти. Так, захисних масок нема, це проблема по всіх аптечних пунктах. Проте імуностимулюючих та засобів проти ГРВІ- достатньо.

Продавчинця в аптеці: "Вистачає всього повно , люди штучно зробили ажіотаж, все є"! 

Сидіти вдома та бути відповідальним – основні поради від мера міста Богдана Андріїва. А ще на карантині головне - не нехтувати здоров'ям і при потребі одразу звертатись до лікарів.

Богдан Андріїв, міський голова Ужгорода:

"Хотів би звернутися до мешканців нашого міста, щоб без зайвої потреби не виходили з дому, дітей не випускати самих на вулицю. Так само прохання до людей старшого віку, бо вони в зоні ризику - теж прохання до вас берегтися! Також просив би рідних, лизьких допомагати літнім людям із придбанням продуктів. ліків тощо, щоб уберегти старших. Сам коронавірус до нас не прийде, якщо ми його не принесемо. Бережіть себе та рідних!"

  

На сьогодні в Ужгороді нема жодного офіційного випадку захворювання на коронавірус, незабаром до лікарень будуть передані додаткові апарати штучної вентеляції легень, а також щодня медиків безкоштовно відвозять та забирають з роботи , завдяки ініціативі  міськради Ужгорода.

 

 

24 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Дохтор 2020-03-24 / 14:01:33

    У Новому районі у Вопаку працює тільки 3 каси - це нормально!!!! а ціни кладуть як хочуть. І всім все добре - то де є той "контроль" особливо за ненажерливими попами МП.