До уваги закарпатців: Карантин в Україні продовжили до 24 квітня

До уваги закарпатців: Карантин в Україні продовжили до 24 квітня
Про таке рішення сьогодні повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів. Крім того, прийнято рішення про введення режиму надзвичайної ситуації строком на 30 днів на території усієї України

 

Станом на 10 ранку у 13 областях України та Києві зафіксовано вже 113 випадків інфікування коронавірусом. Саме через це введено режим надзвичайної ситуації.

Прошу не плутати надзвичайну ситуацію із надзвичайним станом. Вона не обмежцє конституційних прав, а лише консолідує зусилля, – зазначив Шмигаль.

Відповідно, всі обмеження, які стосуються карантину, продовжили на місяць.

Прем'єр повідомив також, що українські медики переймають досвід китайських колег та займаються збільшенням поставок тестів та засобів індивідуального захисту з Китаю.

Також він зауважив, що Уряд вводить до Верховної Ради законопроєкт, який передбачатиме кримінальну відповідальність за вивезення товарів медичного призначення за кордон.

Крім того, МОЗ посилив обмежувальні заходи. Відтепер:

  • обов’язкове медичне обстеження осіб, які мають симптоми COVID-19 або перебували в контакті з особами, яким встановлено діагноз COVID-19, якщо ці особи відмовляються від обстеження в добровільному порядку;
  • обов’язкова госпіталізація таких осіб;
  • призначення карантину особам, яким встановлено діагноз COVID-19 та які ухиляються від лікування в добровільному порядку.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

карантин метро заборона

 

25 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів