Олімпіада в Токіо перенесена на 2021 рік

Олімпіада в Токіо перенесена на 2021 рік
Через пандемію коронавірусу SARS-CoV-2 прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе та голова Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах (Thomas Bach) узгодили перенесення літніх Олімпійських ігор у Токіо на один рік. Про це Абе повідомив у вівторок, 24 березня, після телефонної розмови з Бахом.

 

"Я запропонував перенесення (Олімпійських ігор. - Ред.) на приблизно один рік, і президент Бах відповів стовідсотковою згодою", - заявив прем'єр-міністр Японії. Абе пояснив необхідність перенесення "поточними обставинами та необхідністю забезпечити безпечне середовище, в якому атлети можуть виступати у найкращій формі та із відчуттям

безпеки для себе та глядачів.

При цьому перенесення Олімпійських ігор не змінить їхню назву -  як і раніше, вони матимуть назву "Токіо 2020". Губернаторка Токіо Юріко Коїке заявила про це у вівторок, 24 березня, після заяви Абе. Це рішення буде серйозним ударом для столиці майбутніх літніх Олімпійських ігор, адже Токіо вдалося завчасно побудувати та підготувати до використання більшість об'єктів майбутніх змагань, а велика кількість квитків на ігри були завчасно розпродані. Остаточне рішення МОК протягом чотирьох тижнів Розмова Абе з Бахом відбулася після того, як голова МОК оприлюднив відкритого листа до спортивної спільноти, в якому допустив перенесення Олімпійських ігор на невизначений час через пандемію COVID-19. У Міжнародному олімпійському комітеті заявили, що формальне ухвалення рішення може забрати чотири тижні.

Після заяви Баха в олімпійському комітеті Канади заявили, що не відправлять своїх спортсменів на ігри, якщо Олімпіаду не перенесуть. Австралійський олімпійський комітет випустив заяву, в якій порекомендував атлетам почати планувати підготовку до змагань вже наступного року. До перенесення ігор на 2021 рік закликали і національні олімпійські комітети Бразилії та Словенії. Раніше і  влада Японії, і МОК  відкидали ідею перенесення Олімпійських ігор.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів