На Закарпатті відновлять Державну санітарно-епідеміологічну службу?

На Закарпатті відновлять Державну санітарно-епідеміологічну службу?
Про це депутати Закарпатської облради просять Кабмін. Йдеться про невідкладне відновлення Державної санітарно-епідеміологічну службу України, а також міські, районні та обласні санепідстанції

 

Рішення   «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо негайного відновлення Державної санітарно-епідеміологічної служби України» ухвалено на позачерговій сесії Закарпатської обласної ради, яка відбулася 18 березня ц.р. Як зазначали крайові обранці, це потрібно для  запобігання виникненню критичних й невідворотних ризиків поширення масових інфекційних і  неінфекційних захворювань (зі значним зростанням смертності) серед населення України. Ухвалене рішення скерували  до Кабінету Міністрів України.

«Систему Державної санітарно-епідеміологічної служби України було реорганізовано за постановою Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 року №442 шляхом створення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Постановою КМУ від 29 березня 2017 року № 348 «Деякі питання Державної санітарно-епідеміологічної служби» повторно ліквідовано Державну санітарно-епідеміологічну службу.

Також слід зазначити, що у 2013 році були ліквідовані без правонаступництва всі районні, міські, районні у містах, обласні, Київська та Севастопольська міські, Кримська Республіканська санітарно- епідеміологічні станції, а також Центральна санітарно-епідеміологічна станція МОЗ України. За статутами всі ліквідовані СЕС були закладами охорони здоров’я. Відтак при їх ліквідації була грубо порушена частина третя статті 49 Конституції України.

Усе це створює критичні й невідворотні ризики поширення масових інфекційних та неінфекційних захворювань (зі значним зростанням смертності) серед населення України через протиправну ліквідацію законних механізмів реагування на них.

Тому наполегливо просимо вжити заходів із невідкладного прийняття державницьких рішень щодо відновлення Державної санітарно-епідеміологічної служби України, а також міських, районних та обласних санепідстанцій», – наголошується у звернені.

Пресслужба облради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів