Тренер збірної України з фристайлу Енвер Аблаєв - про карантин: "Раджу всім перечекати цей час удома"

Тренер збірної України з фристайлу Енвер Аблаєв - про карантин: "Раджу всім перечекати цей час удома"
Представникам зимових видів спорту через карантин сезон довелося завершити достроково. Тож поцікавився про підсумки сезону в головного тренера збірної України з фристайлу Енвера Аблаєва.

 

- Енвере, вдалося виконати все із запланованих завдань?

- Сезон практично завершився, хоча ще планували провести три тренувальні збори: один з яких в Україні, ще два – в Швейцарії та Італії, але через пандемію коронавірусу їх довелося скасувати. Зараз всі спортсмени займаються  індивідуально в домашніх умовах, адже всі спортивні споруди закриті, тож поки таким чином виходимо з ситуації.

- Яким загалом видався цей сезон?

- Практично, те, що планували, то й вдалося зробити спортсменам. На жаль, не у всіх вийшло досягти бажаного. Спортсменам, які повернулися після тривалої паузи, Надії Мохнацької, Миколи Пуздерко та Анастасії Новосад вдалося досить швидко увійти в ритм і вони продемонстрували хороші результати, їх стрибки стали більш складними та вдосканаленими, ще доведеться попрацювати над приземленням. Сподіваюся, що в поточному та наступному сезонах цей аспект ми допрацюємо. Все залежить від того, скільки ще часу ще будемо ізольовані через пандемію.

- Як оцінюєш виступ закарпатського фристайліста Олександра Окіпнюнюка?

- Сашко, перед сезоном провів хорошу роботу, він став більш зібраним, змінив прості на більш складні стрибки – уже стрибає чотирма вінтами, хоч вони ще не зовсім чисті, ще слід над ними попрацювати. Проте, прогрес очевидний, сподіваюся, що вже в новому сезоні на етапах кубків світу він вже постійно стрибатиме за цією програмою. Хоча на кубку Європи, який відбувся на базі ТК «Буковель» Олександр вразив, і заслужено виборов першу сходинку.

- У цьому сезоні в протоколах різних змагань не значиться прізвища нашого олімпійського чемпіона Олександра Абраменка. Він вирішив взяти паузу після насичених попередніх сезонів?

- У О.Абраменка вимушена пауза, він відновлюється після травми коліна. Ми вирішили, що краще хай пропустить цей сезон, відновиться, щоб уже в наступному ефективно розпочати виступи з метою здобути путівку на Олімпіаду в Пекіні. До слова, Олександр вже розпочав повноцінно тренуватися в залі, тепер, через карантин тренується вдома. Те ж саме стосується і Ольги Полюк, яка також проходить реабілітацію.

- На одному з недавніх кубків світу в казахському м. Алмати Надія Мохнацька стала переможницею, очікували, що вона стане чемпіонкою?

- Відверто, то стрибок Надії не був занадто складний, проте, у суперфіналі вона зуміла перемогти своїх суперниць у психологічному плані. Конкурентки занадто сильно нервували, хотіли перемогти, а от Надія проявила зібраність, холодкровність і виконала свою програму більш якісніше за інших. Більшість дівчат просто не встояли на ногах після приземлення, вдало приземлитися змогли Надія та американка Нік Меган.Саме Надія та Н.Меган відповідно й посіли перше та друге місця. Там же Микола Пуздерко став девятим, а О.Окіпнюк посів 22-е місце.

- Зараз в Україні надзвичайна ситуація, карантин, тож як проводиш час, і що б порадив краянам на цей період?

- Сиджу вдома з сімєю, стараюся без потреби на вулицю не виходити. Та й усім раджу серйозно до цього поставитися, якщо ми хочемо здолати цей вірус. Звісно, всім нудно, хочеться вийти погуляти на сонечко, але радше перечекати, коли пік епідемії спаде, тоді й зможемо насолодитися сонцем та весняним теплом.

Семен МИХАЙЛИК, Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів