Відповідальна робота: спеціалісти Ужрайуправління Держпродспоживслужби проводять активну роз'яснювальну роботу

Відповідальна робота: спеціалісти Ужрайуправління Держпродспоживслужби проводять активну роз'яснювальну роботу
Як повідомила нашому виданню начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ужгородського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Ганна Ломага, працівники структурних підрозділів служби проводять активні роз’яснювальні роботи про заходи профілактики захворювання коронавірус в Ужгородському районі та м. Чоп.

 

ЗІ слів Г. Ломаги, продовжується участь у позапланових засіданнях комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій органів місцевого самоврядування (з січня 2020 року їх було 14, з них 8 при Чопській міській раді, 6 при Ужгородській РДА), за рішенням яких з метою недопущення занесення і поширення COVID-19 на території міста членами комісії було вирішено:

-        - тимчасово, до 3 квітня 2020 року, зупинити роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування з одночасною присутністю більше 10 осіб, розташованих на території міста:

-        - бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;

-        - дитячих клубів, майданчиків, у тому числі спортивних, розміщених у закритих приміщеннях;

-        - фітнес-клубів, тренажерних залів та стадіонів;

-        - усіх магазинів, крім продуктових та які спеціалізуються виключно на торгівлі засобами особистої гігієни, аптек та автозаправних станцій;

-        - ринку, за винятком продуктових відділень (магазинів, торгових точок) за умови дотримання санітарно-епідеміологічних вимог;

-        - ресторанів, закладів громадського харчування, серед іншого у готелях, барах, клубах, кафе, дискотек, пабів тощо;

-        - інших закладів та установ (на розсуд та під особисту відповідальність керівника) – p.s/ це по м. Чоп, але такого плану і по району.

Дозволена торгівля продуктами харчування, засобами гігієни , АЗС, аптеки, а керівникам підприємств, установ, закладів та організацій всіх форм власності:

-         Запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань.

-        Максимально перевести здійснювану персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій.

-        Запровадити режим профілактичного спостереження за особами із числа персоналу, які відвідували країни інфекційного ризику.

-        Передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, за можливістю здійснювати дезінфекційні заходи за допомогою кварцування.

-        Забезпечити наявність на робочих місцях, виробничих приміщеннях миючих та дезінфікуючих засобів з метою дотримання працівниками санітарно-гігієнічних вимог та забезпечення проведення режиму вологого прибирання з використанням засобів дезінфекції.

Зі слів Г. Ломаги, на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13.03.2020 року та дорученням т.в.о. Голови Держпродспоживслужби в Закарпатській області  посилено державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів району.

Найближчим часом планується разом з органами виконавчої влади та за участю представників органів місцевого самоврядування ужгородського району та м. Чоп здійснити перевірки дотримання: режиму охорони, господарської чи ін. діяльності в зонах санітарної охорони джерел, об’єктів централізованого та децентралізованого водопостачання, правил експлуатації систем питного водопостачання , встановлених режимів їх роботи, правил користування водозабірними спорудами, призначених для задоволення потреб споживачів у питній воді, правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення населених пунктів.

Із урахуванням санітарно-епідеміологічної ситуації проведено  відбір проб питної води з централізованого та децентралізованого водопостачання та проведено відповідні лабораторні дослідження.

"Протягом 3 тижнів можна провести чудово час, приділивши його своїм рідним, дотримуючись всіх профілактичних методів. У нас завжди не вистачає часу на батьків, дітей, одним словом - сім′ю, зрештою, займіться генеральним прибиранням, читанням книг, в’язанням чи вишиванням, адже у кожного з нас є своє хобі", - відзначила Г. Ломага.

Працівники Держпродспоживслужби також звернулися до громадян, які повернулися додому з-за меж країни: "Люди, які повернулись і повертаються з-за кордону, будь ласка, дослухайтесь до крику кожного українця, до болю тих країн, яких, на жаль, не оминула ця біда – залишайтесь вдома на самоізоляції, за ради себе, своїх рідних та близьких. Не займайтесь самолікуванням! Зателефонуйте лікарю, а вже він підскаже алгоритм подальших дій".

 

 

25 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів