ЗАКАРПАТТЯ: ГРОМАДЯНИ СВЯТКУВАЛИ, А МІЛІЦІЯ ПРАЦЮВАЛА У ПОСИЛЕНОМУ РЕЖИМІ

Тривалі різдвяні канікули для працівників правоохоронних органів не завжди пов’язані зі святковими клопотами. У такі дні їм не раз доводиться перейматися і не вельми приємними справами. Зазвичай під час свят трапляється чимало випадків, котрі потребують оперативного реагування. Не стали винятком і перші дні нового року. Тому співробітники органів внутрішніх справ у той час, коли краяни відпочивали на різдвяних вакаціях, працювали у посиленому режимі. За словами правоохоронців, цьогорічні свята пройшли дещо спокійніше, ніж у попередні роки.

 

У період з 1 по 9 січня, скажімо, в органи внутрішніх справ області надійшло 11 повідомлень про грабежі. Тільки у місті над Латорицею сталося п’ять таких випадків. В основному грабіжники відкрито відбирали у громадян мобільні телефони. В окремих випадках зловмисники зазіхали на чужі гроші. Візьмімо все те ж Мукачево. Напередодні Нового року четверо невідомих напали на 41-річного місцевого жителя і відібрали у нього пакет з особистими документами, 3 тисячі доларів США та картки для поповнення рахунків до мобільних телефонів на суму 5 тис. грн. Того ж дня від рук грабіжника постраждала і 55-річна мукачівка. Щоправда, на відміну від попереднього випадку, особа кривдника жінці була добре відома, оскільки ним виявився її... зять. Під тиском погроз непорядного родича теща віддала йому 1200 грн., 3120 дол. США та 30 євро.

За названий період в області трапилося сім дорожньо-транспортних пригод. Дві з них, що мали місце в смт Тересва та в обласному центрі, - з летальними наслідками. В обох випадках під колесами автомобілів загинули пішоходи (61- і 20-річні місцеві жителі), а водії з місця події зникли. До речі, особу водія-утікача, винуватця аварії в Ужгороді, вже встановлено. Його авто відправлено на штрафмайданчик.

У міліцейських зведеннях за цей час чимало так званих "сезонних" випадків. Зокрема, у декотрі медичні заклади краю доставлено тіла людей, які загинули від переохолодження. Вочевидь, в окремих випадках не обійшлося без зайвої чарки.

Надмірна кількість випитого спиртного нерідко стає причиною різних "розборок". Прикро, коли з’ясування стосунків між розпаленими алкоголем людьми закінчується трагедією. Так, внаслідок суперечки, що виникла в одному з ужгородських барів, з проникаючим ножовим пораненням у груди було госпіталізовано 22-річного місцевого жителя. Невдовзі від отриманих травм хлопець помер. З діагнозом проникаюче ножове порання з пошкодженням печінки і кровотечею важкого ступеня потрапив на лікарняне ліжко реанімаційного відділення Виноградівської райлікарні й 18-річний юнак із села В.Ком’яти. Травмував хлопця п’яний хуліган, котрий влаштував дебош в місцевому кафе, яке належить батькові потерпілого. На щастя, трагедії вдалося уникнути. Тепер правоохоронці розшукують сільського дебошира.

Якщо продавці ялинок і піротехнічних засобів без відповідних документів додавали клопоту правоохоронцям переважно напередодні свят, то нелегальні мігранти докучають упродовж всього року. Останнім часом до знайомих уже непрошених східних гостей долучилися і вихідці з Молдови. Нещодавно дві громадянки цієї держави спробували перетнути кордон України з підробленими документами. Їхня подорож закінчилася на КПП "Тиса".

Однак "лідерство" у списку різдвяної оперативної статистики належить крадіжкам. Кишенькових злодіїв та крадіїв-"домушників" вистачає у всі часи. А в період загального розслаблення пильність громадян трохи зменшується. Чимало господарів залишає свої домівки, вирушаючи у подорожі або відвідуючи знайомих та родичів. Цим і користуються крадії, які цуплять усе більш-менш цінне: від гаманців, жіночих сумочок і мобільних телефонів до золотих ювелірних виробів, побутової та сантехніки, грошових запасів у будинках і квартирах громадян. Проникають у помешкання здебільшого традиційним шляхом - через вибиті вікна або виламані двері.

А ось 35-річний дніпропетровець наткнувся на злодіїв аж у нашій області. З кімнати одного із закарпатських санаторіїв, де відпочивав чоловік, зловмисники винесли цифрову відеокамеру вартістю 2200 грн., мобільні телефони на загальну суму 5050 грн. і кредитну картку.

ВМ

 

29 січня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів