Азарт, який веде до штрафу

Останнім часом складається враження, що чи не кожен житель нашої області охоплений азартом збагатіти без докладання якихось зусиль у праці. Збільшується кількість учасників гри у різні види лотерей та призів, мов гриби літом, росте кількість гральних закладів та гральних автоматів. Очевидно цей азарт у прагненні заробити якомога більше охопив і окремих підприємців настільки, що вони часто нехтують всіма вимогами господарського та податкового законодавства.

 

Як показали проведенні у січня цього року працівниками Ужгородського міжрайонного відділу податкової міліції ДПІ у м. Ужгороді заходи в рамках операції "Контрабанді – Стоп", чимало підприємців здійснюють діяльність у сфері грального бізнесу без відповідного дозволу (патенту). Більше того, у кафе, що належить приватному підприємцю Адальберту Ж. у с. Дротинці Виноградівського району виявлено гральний апарат іноземного виробництва, який використовувався не тільки без торгового патенту, але й документів, що засвідчують власника або походження грального апарата.
А ось працівниками сектору боротьби з незаконним обігом товарів УПМ ДПА у Закарпатській області під час проведення таких заходів на Воловеччині у одного з підприємців виявлено аж чотири гральних апарати іноземного виробництва, які використовувалися без відповідних дозволів на право здійснення діяльності у сфері грального бізнесу та документів, що засвідчують власника або походження гральних апаратів.
Ще два гральні апарати іноземного виробництва без торгових патентів та відповідних документів податкові міліціонери виявили в кафе іншого підприємця. Очевидно, власник кафе так захопився своїм бізнесом, що й забув про обов’язок перед державою.
Але подібний азарт, а вірніше - незаконна діяльність і несплата податків обернеться для власників кафе передбаченими законодавством фінансовими санкціями та адміністративним штрафом. А гральні автомати, загальна вартість яких перевищує 5 тисяч гривень, у всіх цих випадках вилучені та передані на відповідальне зберігання до вирішення питання згідно чинного законодавства, повідомили з Управління податкової міліції ДПА у Закарпатській області.

 

31 січня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів