Всеукраїнський велопробіг ветеранів стартував з Ужгорода

Всеукраїнський велопробіг ветеранів стартував з Ужгорода
Всеукраїнський велопробіг ветеранів війни стартував в Ужгороді. Четверо учасників о 8 годині ранку вирушили з площі Народної. За словами організатора велопробігу Івана Балашова, двоє з них – воювали в Афганістані, інші – на сході України. Всеукраїнський велопробіг ветеранів війни закінчиться 29 серпня в Маріуполі.

 

Всеукраїнський велопробіг ветеранів стартував з Ужгорода

Сергій Поліщук — учасник бойових дій антитерористичної операції 2014-2015-го років. Чоловік живе в Рівному, до Ужгорода приїхав, щоб узяти участь у велопробігу. Каже: велоспортом займається безпосередньо — бере участь у велозмаганнях на любительському рівні.

"Ну такий маршрут вперше. Раніше було бажання проїхати марафон "Париж-Брест-Париж", але тут виявився шанс – український марафон реальний і в пам'ять захисників України. Це взагалі класно", — сказав Сергій Поліщук.

Всеукраїнський велопробіг ветеранів стартував з Ужгорода

Ужгородець Микола Дидяк — учасник бойових дій в Афганістані 1985-1987 років. Розповів: долучитися до таких велопробігів йому запропонував друг, теж ветеран війни в Афганістані – Іван Балашов.

"Кажу: "В мене велосипеда немає, нічого?". Він каже: "Нічого. Вирішимо". І от у 2016-му в нас була перша поїздка. Я мав на підготовку всього 4 дні. Просто в школі я займався велоспортом. Він каже: "Там 800 кілометрів. Доїдеш?" Я сказав, що спробую".

З того часу, як розповів ветеран, придбав велосипед і регулярно бере участь у велопробігу.

Всеукраїнський велопробіг ветеранів стартував з Ужгорода

Організатор Іван Балашов каже: влаштували захід до Дня пам’яті захисників України. Довжина велопробігу Ужгород-Маріуполь — 1800 кілометрів. Він включає 14 міст.

"В Маріуполі маємо бути 28 серпня за планом і 29 братимемо участь у заходах до Дня вшанування. За попередніми підрахунками по маршруту тільки півтори тисячі велосипедистів, а загалом буде більше людей. Ми зустрічатимемося з ветеранами, з громадськістю, з молоддю", — розповів організатор.

Учасники велопробігу в місті мали дві зупинки: біля військового цвинтаря на Кальварії та пам’ятника «Скорботна мати» на Православній набережній. Після вони вирушили до Стрия.

suspilne.media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів