Арт-терапія

Свято зими” – так назвали відкриту днями виставку снігових скульптур у Мукачівському будинку-інтернаті. Особливість цього заходу в тому, що він проводиться уже вдвадцятьтретє і всі фігури зі снігу виліплюють вихованки закладу.

 

Сьогодні в інтернаті проживають 105 дівчат віком від 6 до 25 років, діагноз більшості з них – легка і помірна розумова відсталість. Але це аж ніяк не заважає їм творчо сприймати світ. „Для того, щоб виліпити снігову фігуру, – розповідає вихователька інтернату Наталія Ковальова, – потрібно мати і мистецький хист і велику витримку. Адже скульптурі, яка часто перевищує людський зріст, потрібно надати чітких обрисів та стійкої форми за допомогою наліпленого вручну мокрого снігу”.
На відкриття неординарної виставки до будинку-інтернату завітали не тільки посадовці з подарунками, але й місцеві мешканці з дітьми. Саме свято триватиме ще довго, допоки фігурки не розтануть. Директор закладу Василь Маркулін не хоче зупинятися на досягнутому і має намір розвинути цей захід до масштабів всього міста, започаткувавши в Мукачеві щорічний фестиваль зимової скульптури.
Прес-служба ОДА

 

03 лютого 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів