Л.Осовалюк: роботи на Дунаї не припинятимуться

Посол з особливих доручень у Міністерстві закордонних справ України Леонід Осовалюк заявив у Києві, що роботи з поглиблення каналу, який поєднає Дунай та Чорне море, на території України припинятись не будуть.

 

Така заява пролунала у вівторок у Ки?ві після першого раунду консультацій між Україною та Румуні?ю, присвячених питанню поглиблення каналу.

Бухарест вважа?, що будівництво каналу завдасть шкоди екології Дунаю. Представник Румунії після консультацій сказав, що румунська сторона незадоволена інформаці?ю, яку надала Україна. Київ зі свого боку висловив переконання, що довів Румунії відсутність екологічних проблем.

Відповідаючи на запитання Бі-Бі-Смі Леонід Осовалюк сказав, що наразі рівень екномічного зиску, пов"язаного з використанням каналу Дунай-Чорне море не підраховувася, однак українські експерти вважають, що рух суден буде інтесивним.

Румунський представник Козмін Дінеску, зі свого боку, наполягав на екологічних проблемах та сказав Бі-Бі-сі, що Румунія не підраховувала розміри фінансових збитків, пов"язаних з втратою монопольного права на доправлення вантажів з Дунаю Чорнем морем. Таке право буде втрачено після відкриття транспортного шляху України.

 

21 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів