14 СТАРОВИННИХ ІКОН ЗНАЙШЛИ МИТНИКИ У ПАЛИВНОМУ БАКУ

Останнім часом дещо почастішали випадки, коли громадяни Польщі через різні митні пости України намагаються контрабандним шляхом перевести через кордон старовинні раритети. Цього разу поляка затримали на митному посту “Малий Березний”, що на українсько-словацькому кордоні.

 

За словами п.В, він їхав транзитом через Словаччину до Польщі на автомашині “Форд-Скорпіо” в приватних справах. При проходженні митного контролю чоловік вказав у митній декларації про наявність у нього лише 100 доларів США та 20 словацьких крон. Однак митників привернула увагу конструкція баку, яка могла експлуатуватися як на бензиновому паливі (лише до 30 літрів), так і за допомогою газу, яким була заправлена газова установка. Інтуїція підказувала інспекторам, що у баку є спеціально виготовлена порожнина. Тому було вирішено провести поглиблений огляд автівки. Доступ до виявленого тайника став можливим після зняття заднього бамперу автомашини, підкріпленого до кузова, та буксировального пристрою, підкріпленого до днища кузова, що підтримував бак знизу. Там митники виявили 14 старовинних ікон та 98 пачок цигарок. Виявлені речі поляк визнав своїми. Каже, що придбав їх на місцевому ринку.
Таким чином, використавши незаконний спосіб переміщення товарів через кордон, які підлягають обов’язковому декларуванню, гр.Польщі порушив митні правила. Відтак, в нього вилучено цигарки та автомашину на загальну суму 65,7 тис.грн. А цінність старовинних ікон найближчим часом визначать експерти із Закарпатського художнього музею.
Вікторія Сенгетовська, гол. інспектор з зв’язків з громадськістю Ужгородської митниці.

 

06 лютого 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів