Названі 4 потенційні місця, де можуть побудувати новий аеропорт Закарпаття

Названі 4 потенційні місця, де можуть побудувати новий аеропорт Закарпаття
Кількість потенційних локацій, де може з'явитися новий закарпатський аеропорт, звели до чотирьох. Цей список є остаточним - інші місця для будівництва аеропорту розглядатися не будуть.

 

Для будівництва нової повітряної гавані в Закарпатській області розглядаються чотири потенційні локації - Мукачево, Хуст, села Середнє і Ратівці.

Таку інформацію Центру транспортних стратегій надали в Державному агентстві інфраструктурних проектів ("Укрінфрапроект").

"Аеродром нового аеропорту на Закарпатті - робоча група розглянула 4 потенційні локації для будівництва аеродрому. Наразі розглядаються плюси і мінуси локацій для визначення оптимального місця будівництва. Вже в цьому місяці почнуться вишукувальні роботи", - написав у соціальній мережі Фейсбук очільник "Укрінфрапроекту" Кирило Хомяков.

На запит ЦТС в відомстві надали згаданий перелік потенційних локацій і відзначили, що цей список є остаточним - інші місця для будівництва аеропорту розглядатися не будуть.

Також в Держагентстві інфраструктурних проектів розповіли, що Закарпатську область відвідала робоча група у складі фахівців МІУ, Державіаслужби і ДП "Фінінпро".

Далі почнуться передпроектні роботи, куди входить зйомка висотних перешкод, яка допоможе вирішити, як можна розмістити смугу в тому чи іншому місці. На проектні роботи уряд затвердив 30 млн грн.

Нагадаємо, що ідея будівництва аеропорту в Мукачеві звучала раніше найчастіше. При цьому в інтерв'ю ЦТС Кирило Хомяков відзначав, що в Мукачеві є свої недоліки: "У Мукачеві є свої плюси і мінуси. Там, якщо смуга буде розташовуватися так, як вона розташовувалася на діючому військовому аеродромі, то зліт/посадка може бути тільки з одного боку. Тому аналізується можливість розміщення смуги під певним кутом, щоб не мати цих обмежень. Якщо така можливість підтвердиться, то, що для цього буде потрібно - додаткова земля і т.д.".

Хуст в якості потенційного місця будівництва нового аеропорту в 2018 році називав тодішній міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Село Середнє розташовне на половині шляху між Ужгородом та Мукачевом. З ідеєю будівництва аеропорту тут виступала одна з місцевих державних агрокомпаній, яка має в своєму розпорядженні відповідними земельними ділянками.

Село Ратівці розташоване на південь від Ужгорода, за 11 км від нинішнього аеропорту.

Нову повітряну гавань намір побудувати до 2023 року. На будівництво аеропорту буде потрібно орієнтовно 3 млрд грн - на аеродром і 1 млрд грн - на термінал і об'єкти, які буде будувати приватний інвестор.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів