Першу екскурсію на кріосховище провели на Закарпатті

Першу екскурсію на кріосховище провели на Закарпатті
Екскурсію на кріосховище – племінне господарство, де зберігають заморожені біологічні матеріали биків 1970-х років, провів сьогодні екскурсовод Максим Адаменко на Мукачівщині. За його словами, це перші відвідини цього об’єкту. Його включать у цикл пізнавальних екскурсій Мукачевом для підлітків та дорослих.

 

Це рідкий азот – хімічна речовина низької температури, яку використовують для заморожування різних матеріалів, зокрема, й біологічних. За словами екскурсовода Максима Адаменка, його використовували на кріосховищі, що на Мукачівщині, у 1950-1970-х роках для заморожування біологічних матеріалів биків.

"Це є Кріобанк – сховище, де зберігається сперма бугаїв, — розповів екскурсовод. — Це була програма 1940-х років, а в 1970-х, коли вже вивели й задокументували карпатську буру породу корів, то це племінне господарство займалося заготівлею сперми для штучного запліднення. Сюди вже потрапляли бугаї з інших племінних господарств, вони були навчені віддавати насіння, сперму, без корів на тренажерах".

Суспільне Закарпаття 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів