Закарпатська митниця – очима дітей

Закарпатська митниця – очима дітей
Напередодні 30-річчя Державної митної служби України у Закарпатській митниці відзначили переможців конкурсу дитячого малюнку «Митниця – очима дітей». Мета заходу – популяризація професії митника, виховання підростаючого покоління сумлінними громадянами, усвідомлення дітьми ролі і значення української митниці в житті країни.

 

І хоча митна тематика не з легких для сприйняття малечі, але охочих малювати виявилося десятки, в основному, діти працівників митниці, які добре обізнані з професією своїх батьків. Також, за сприяння керівника Служби у справах дітей Ужгородської міськради Марини Арокгаті, до конкурсу долучися дітки з будинку сімейного типу сім’ї Крон, де виховується 5 дітей, які намалювали чудові художні твори, відобразивши роботу митників  серйозною та відповідальною. Так, зміст багатьох малюнків пов’язаний з перевіркою громадян та автомобілів на кордоні, у деяких роботах – митники запобігають незаконному переміщенню товарів, виявляють контрабанду тощо.

Були цікаві та кумедні малюнки, в яких інспектори шукають предмети правопорушення, при цьому зображені з вірними та надійними чотирилапими помічниками, без яких не обходиться митний контроль автівок – службовими собаками. Вражає обізнаність дітей з кордонами різних держав, з якими межує Закарпаття, а також творчий підхід – зображення пунктів пропуску на фоні різнобарвних карпатських гір. Відтак, серед художніх робіт відібрано найкращі дитячі шедеври, які приємно здивували насиченим змістом нелегкої роботи інспекторів на кордоні.

Переможцями конкурсу стали: Марія Кеменяш (13 років с.Карпати, Мукачівського р-ну), Поліна Ільницька (6 років м.Мукачево) та Ніколетта Фенеш (11 років) з будинку сімейного типу сім’ї Крон.

Сьогодні, 24 червня, начальник Закарпатської митниці Держмитслужби Михайло Товт вручив дівчаткам подарунки з розвиваючим спрямуванням та солодощі, побажав їм міцного здоров’я, успіхів у навчанні, щоб збувалися всі їхні мрії.  Що ж до дитячих малюнків, то всі творчі роботи дітей незабаром  прикрасять стіни адмінбудівлі митниці.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів