В Ужгороді планують вакцинувати до 1 вересня 80% працівників 20-ї школи

В Ужгороді планують вакцинувати до 1 вересня 80% працівників 20-ї школи
Працівників 20-ї ужгородської школи повторно щепили 4 серпня від коронавірусу. Директор Мар'ян Комарницький каже: ревакцинацію вчителям та іншим робітниками проводили Astrazeneca.

 

Василина Сугоняк викладає в 20-й школі українську мову й літературу та німецьку мову. Перше щеплення вакциною Astrazeneca отримала три місяці тому.

"Бригада приїхала до школи. Дуже зручно, — розповіла жінка. — На той час ще не було так масово популярно вакцинуватися, але, оскільки ми працюємо із дітьми, і взагалі для свого захисту, вирішили вакцинуватися".

Ревакцинували 4 серпня 38 працівників школи. Після повторного щеплення вони мали залишатися під наглядом медиків, каже лікарка мобільної бригади Ольга Буркуш.

"Найчастіше алергічна реакція проявляється за 15-30 хвилин. Вакциновані залишаються, щоб ми могли надати у разі чогось невідкладну допомогу. Якщо порівнювати першу й другу дозу, то друга проходить легше, ніж перша", — пояснила лікарка.

За словами директора 20-ї школи Мар’яна Комарницького, 4 серпня щепили понад половину працівників школи. Вперше мобільна бригада робила щеплення у школі 5 травня.

"Із 110 працівників закладу (9 з них перебувають в декретній відпустці) на сьогоднішній день вакциновано 65 працівників. 19 працівників – ми подали список, і вчора вже двоє провакцинувалися з них – будуть провакциновані протягом цього або наступного тижня", — розповів директор.

Згідно із постановою Кабміну, яку ухвалили 28 липня, навчання у класах можуть проводити тоді, коли в школі щеплені 80% персоналу. Такі обмеження не стосуються регіонів, які перебувають у "зеленій" зоні карантинних обмежень.

"В разі виходу регіону з "зеленої" зони епідемічної небезпеки, тобто потрапляння або в "жовтий", "помаранчевий" чи "червоний" рівень епідемічної небезпеки, задля того, щоб заклад продовжив роботу, йому необхідно мати як мінімум 80% повністю вакцинованих працівників цього закладу", — сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Головна сімейна лікарка Ужгорода Тетяна Козак розповіла: вчителі вийшли з відпусток і лікарі знову приступають до їхньої вакцинації.

"Вакцини у нас достатньо, можна вибрати собі вакцину, тому що їх є чотири види. Директори шкіл формують списки, на яку вакцину скільки буде осіб, і ми їх вакцинуємо", — сказала Козак.

За словами Мар’яна Комарницького, до 1 вересня у школі планують вакцинувати 80% працівників.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів