Понад 30 тисяч підприємців на Закарпатті підпадають під дію закону про касові апарати

Понад 30 тисяч підприємців на Закарпатті підпадають під дію закону про касові апарати
30 тисяч 134 закарпатські підприємці, платники єдиного податку, підпадають під дію закону про касові апарати. Про це 23 грудня на брифінгу повідомив заступник начальника обласної податкової служби Ілля Матьола. За його словами, загалом в краї станом на 1 грудня – понад 35 тисяч з половиною тисяч підприємців.

 

Закон про касові апарати почне діяти з 1 січня 2022 року. Він передбачає, що підприємці, дохід яких оподатковується за спрощеною системою, мають використовувати касові апарати.

"Із тих платників, які підпадають під дію норми податкового кодексу, на сьогоднішній день цією нормою скористалися лише 8 % від загальної кількості, — сказав Ілля Матьола. — Це дуже мало. Тобто програмним РРО (реєстратором розрахункових операцій) скористалися 899 платників єдиного податку, а класичним РРО – 1606".

Начальник відділу фактичних перевірок ДПС у Закарпатській області Михайло Подгорнов сказав: з 1 січня 2022 року підприємці, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування 2, 3 та 4 групи повинні будуть застосовувати касові апарати при проведенні розрахункових операцій.

"Під час використання касового апарату слід пам’ятати, що кожна розрахункова операція, яка проводиться підприємцем має проходити через касовий апарат із видачею відповідного розрахункового документа", — прокоментував він.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів