У річці із сміттям. Закарпатський екоактивіст зробив фото, щоб показати проблему забрудненості

У річці із сміттям. Закарпатський екоактивіст зробив фото, щоб показати проблему забрудненості
На Закарпатті керівник громадської організації "Кольорові баки" Віктор Бучинський зробив фото у річці Боржава із сміттям.

 

Світлину опублікували сьогодні, 19 січня, на Водохреще, у Facebook-сторінці організації, аби привернути увагу до проблеми забрудненості водойм.

"Бажаю всім у великий день Хрещення Господнього очиститися святою водою і залишатися чистими душею, здоровими, сильними духом і вірою", — йдеться у публікації на сторінці.

У коментарі Суспільному Віктор Бучинський повідомив, що фото у річці зробив ще 8 січня поблизу села Верхні Ремети Берегівського району.

"Я вже не перший рік моніторю цю проблему і нерідко разом з угорськими колегами прибираємо ці сміттєві затори на Боржаві. Насправді це фото адресоване всім тим, хто причетний до засмічення річки. Це неприпустимо — у 21 столітті так поводитися з твердими побутовими відходами. Це призводить до міжнародних скандалів, адже річка Боржава в селі Вари Берегівського району впадає в річку Тиса і напряму тече до Угорщини, Словаччини, Румунії, Хорватії, а далі впадає в Дунай, а вже Дунай впадає в наше ж спільне Чорне море. От ми і маємо таку спільну проблему для 5 країн — це катастрофа всієї планети", — сказав Суспільному Віктор Бучинський.

"Це місце ми будемо очищати разом з угорськими колегами, долучаться й наші волонтери та, сподіваюся, міжрайонне управління Берегівського водного господарства. Зволікати з очисткою не можна, бо ж навесні знову очікується паводок", — повідомив керівник громадської організації "Кольорові баки".

Cуспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів