В Ужгороді обговорили доцільність створення спостережних рад при міських медичних некомерційних підприємствах

В Ужгороді обговорили доцільність створення спостережних рад при міських медичних некомерційних підприємствах
Доцільність створення спостережних рад при міських медичних комунальних некомерційних підприємствах обговорювали напередодні в Ужгородській міській раді.

 

У зустрічі взяли участь заступник міського голови Юрій Рахівський, начальник управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення міськради Ярослав Глагола, його заступники Іван Яцук та Ірина Столярова, депутатки Ужгородської міської ради Алла Чернобук, Юліана Бокоч та Олена Камінська, яка очолює постійну комісію з питань соціально-гуманітарної політики, Регламенту та депутатської етики, представники громадськості – Вікторія Слюсаренко, Анастасія Бачинська, Віталій Грегор, керівники міських медичних комунальних закладів.

Зазначалося, що на сьогодні створення та робота спостережних рад регламентуються постановою Кабміну від 27 грудня 2017 року «Про спостережну раду закладу охорони здоров’я та внесення змін до типової форми контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я».

Такі спостережні ради створюються з ініціативи власника (місцевої влади) при медичних закладах вторинного та третинного рівня, входити до їхнього складу можуть не більше 15 осіб: представник власника, представники структурних підрозділів з питань охорони та соціального захисту населення місцевої держадміністрації та\або виконавчого органу місцевої ради, депутати місцевих рад,  громадських чи антикорупційних організацій, діяльність яких спрямована на захист права у сфері охорони здоров’я. Більшість у спостережній раді має бути за представниками громадськості.

Присутні зійшлися на тому, що спостережні ради потрібні лише у тому випадку, коли будуть дійсно дієвим інструментом і працюватимуть реально, а не декларативно. Для цього потрібно чітко визначити, як вона працюватиме – щоб громадськість могла здійснювати ефективний моніторинг діяльності медзакладів, захищаючи права пацієнтів, вносити пропозиції про покращення надання медичних послуг. З іншого боку, лікарі та медперсонал мають бачити, що це дорадчий орган, який допомагатиме поліпшити стан справ у медичній галузі міста.

Вирішили після обговорення, що на наступній зустрічі більш предметно опрацюють повноваження та положення спостережної ради, інструменти впливу.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів