"Приїжджайте, але не як на відпочинок": закарпатець записав звернення до втікачів від війни (ВІДЕО)

"Приїжджайте, але не як на відпочинок": закарпатець записав звернення до втікачів від війни (ВІДЕО)
Виноградівець Василь Кіш звернувся до усіх, хто вагається, чи виїжджати та тих, що наразі вагаються, чи приймати переселенців.

 

Далі подаємо оригінал відеозвернення:

Страшно уявити, який жах ви переживаєте, покидаючи свої оселі, бізнеси і близьких. Йдучи наосліп дорогою, яка веде в невідоме і, можливо, в один кінець.

Закарпаття - гостинна земля, а закарпатці - щедрі, толерантні і мирні люди. Однак коли серед тисяч приїжджих, звичайно ж, знаходяться і окремі особи, які поводяться наче вони прийшли на відпочинок, це викликає тривогу і спротив.

Як це, у час війни, щоб з полиць наших супермаркетів розкуповували елітний алкоголь і креветки? Як це, при поселенні в готелі перебирати номери, зручності, щоб був хоч тенісний стіл, бо скучно і взагалі "где у вас дискотеки"? Як це, гасати на наших вулицях, наче без правил і без знаків. Без совісті!

Знайомий каже, що заїхало стільки і таких машин, що враження, ніби ти в Дубаях, а не в Ужгороді! Та все рівно, на яких машинах.

Приїжджайте сюди, але не на відпочинок! Приїжджайте для допомоги волонтерським рухам, благодійним фондам, територіальній обороні.

Привозьте сюди своїх жінок і дітей, але не щоб ховатися! А щоб нам усім разом, спільно допомагати одне одному, разом працювати і разом підтримувати наших професійних захисників і захисниць.

Ми знаємо, що переважна більшість з вас - такі ж мирні і гарні сім'ї. І вибір війни - не ваш і не наш. Для всіх нас - це дуже складний час.

Але це і шанс проявити найкращі якості. Шанс на милосердя, взаємопоміч і дружню згуртованість. Дуже багато закарпатців - релігійні люди, для яких слова "возлюби ближнього як самого себе" - це не просто слова.

І хай якнайшвидше настане час, коли всі, хто виїхав, повернуться у свої збережені, уцілілі і неушкоджені помешкання і міста.

Але повернуться вже не самі. А з любов'ю до гостинного, толерантного і миролюбного Закарпаття!

Голос Карпат

 

28 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів