На кордоні зі Словаччиною діє режим повного сприяння перетину кордону для українських громадян

На кордоні зі Словаччиною діє режим повного сприяння перетину кордону для українських громадян
У рамках робочої поїздки у Закарпаття, перший заступник Голови Державної митної служби України Олександр Щуцький провів вчора, 2 березня 2022 року, у пункті пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке» зустріч з представниками митної служби Словацької Республіки.

 

Словацьку делегацію представляли: директор митного управління м.Кошице Геральд Токар, виконуючий обов’язки директора митного управління м.Міхаловце Кароль Тот, представник Митного директорату фінансового управління Словацької Республіки Владислав Чуллак, посадові особи митниці у пункті пропуску «Вишнє Нємецьке».  З українського боку були присутні: представник департаменту міжнародного співробітництва Держмитслужби Микола Князевич та посадові особи Закарпатської митниці. У ході двосторонньої зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію на українсько-словацькій ділянці кордону, зокрема, на пунктах пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке», «Малий Березний–Убля» та пішохідному перетині «Малі Селменці-Велькі Слеменці», де за останній період значно зменшився потік громадян та транспортних засобів.

Словацька сторона запевнила українських колег, що у цей важкий для України час, діє режим повного сприяння перетину кордону для українських громадян. Олександр Щуцький подякував суміжній стороні, яка по дружньому віднеслася до важкої ситуації в Україні і допомагає нашим співвітчизникам уникнути бюрократичні формальності під час проходження митного контролю. Також високопосадовець наголосив на пріоритетному питанні – швидке проходження гуманітарних вантажів з країн Євросоюзу на українсько-словацькій ділянці кордону.

Наприкінці зустрічі сторони домовилися визначити контактні посадові особи української та словацької митниць для вирішення поточних проблемних питань. Насамкінець, Олександр Щуцький ще раз подякував словацьким колегам за вчасно надану допомогу та партнерські відносини.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

 

03 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів