У Закарпатському центрі зайнятості наразі є 627 вакансій

У Закарпатському центрі зайнятості наразі є 627 вакансій
35 вимушених переселенців станом на 14 березня звернулися до центру зайнятості Закарпаття у пошуках роботи. Про це повідомив Суспільному директор обласного центру зайнятості Юрій Фущич.

 

За його словами, наразі на Закарпатті є 627 вакансій. Однак кількість вакансій на роботу може збільшитися.

До центру зайнятості звернулися подружжя Юрій та Яна Овчарови. Вони вимушені переселенці з Харкова.

"Приїхала сюди до рідного дядька, якому 70 років. Ми в нього тимчасово оселилися. Але ми не маємо грошей, щоб тут знаходитися надалі, тому й пришли до центру зайнятості, хочу знайти роботи. У Харкові я була приватним підприємцем, працювала на великому ринку “Барабашова”. Також я працювала у кафе у Харкові, тому мені підійде будь-яка робота, яку мені тут запропонують", — каже жінка.

"Що запропонують, більшість часу я був приватним підприємцем, тому ніякого досвіду роботи в мене не має", — зауважив Юрій Овчаров.

127 вакансій з 24 лютого від роботодавців отримав Закарпатський центр зайнятості, розповів директор обласного центру зайнятості Юрій Фущич.

"Незалежно від того, де вони проживають: в якій громаді, в якому районі — вони можуть звернутися до центру зайнятості в пошуках роботи, незалежно від того, чи вони безробітні та мають статус, чи є шукачами роботи, чи працювали на підприємстві вони звертаються за консультацією і надалі будемо працювати для того аби вони щось робили для перемоги і пришвидшували її, працювали. Робота ведеться в області. Найбільше потребує область зараз швачок, кухарів та водіїв", — відзначив Юрій Фущич.

За його словами, кількість робочих місць в області має збільшитися, коли підприємства з інших регіонів перемістяться на Закарпаття.

Заступник голови обласної військової адміністрації Василь Іванчо розповів: таких підприємств наразі є близько 60-ти.

"Сьогодні з ними ми спілкуємося та визначаємо конкретні місця та шляхи евакуації: логістика, яким чином будуть перевезені ті, чи інші виробничі потужності. З ними перемістяться і фахівці, які на цих підприємствах працювали. Це також наше завдання — знайти можливість розмістити тих людей, які працювали в тому чи іншому регіоні та будуть так само працювати у нашому регіоні", — пояснив Василь Іванчо.

Юрій Фущич відзначив: спочатку в Центрі зайнятості з вимушеним переселенцем проводять консультацію та назначають дату прийому. На нього треба прийти з паспортом та ідентифікаційним кодом.

Суспільне Закарпаття

 

15 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів