На Закарпатті продовжують досліджувати питну воду та кулінарну продукцію
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області та працівники Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби продовжують здійснювати постійний моніторинг обігу харчових продуктів тваринного, рослинного походження та води з метою запобігання масових харчових отруєнь.
Протягом минулого тижня досліджено 12 зразків питної води децентралізованого постачання за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками. Відхилення від встановлених нормативів за санітарно-хімічними показниками виявлено:
- Ужгородський р-н., с. Ратівці, вул. Кошута, 1 ЗДО – невідповідність по марганцю;
- Ужгородський р-н., с. Часлівці, початкова школа Сюртівської с/р – невідповідність по марганцю;
- Хустський р-н., с. Боронява, вул. Центральна, 154 ЗДО – невідповідність по залишковому вільному хлору;
- м. Мукачево, вул.Кооперативна,2 ВПУ №3 – невідповідність по перманганатній окислюваності;
- м. Мукачево, вул. Космонавта Беляєва, 2 ХАБ «Венеція» – невідповідність по перманганатній окислюваності.
Проведено дослідження 6 зразків готової кулінарної продукції. Позитивних результатів не виявлено. За цей же період було досліджено 30 гігієнічних змивів з поверхонь на бактерії групи кишкової палички та стафілокок. Невідповідність не виявлено. Лабораторія продовжує моніторити якість та безпечність питної води та продуктів харчування в області.
Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області
-->
До теми
- Сьогодні - Вербна неділя за новоюліанським календарем
- Стало відомо, які країни Європи скорочують допомогу біженцям з Україні
- "Мрію, щоб ворог розбив "Іскандером" за 3 млн доларів саме наш Patriot", – розробник муляжів Михайло Роман
- Планували перепливати Тису: прикордонники затримали чергових ухилянтів
- "Дрони помсти": рідні та друзі полеглого захисника Данила Богуславського передали безпілотники для ЗСУ
- В Ужгороді презентували видання «Августин Волошин: шлях у безсмертя»
- Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
- Війна і регіональна журналістика: закарпатські медійники взяли участь в опитуванні щодо розбудови толерантного інформаційного простору
- Андрій «Бродяга» Ткачук: «Не є чимось героїчним втопитися в Тисі…»
- «Бограч-index» – квітень 2024: за місяць продукти подешевшали на 1,2%
- Альпіністка із Закарпаття Ірина Галай підкорила одну з найнебезпечніших гір у світі Аннапурну
- Працівники Центру культури провели майстер-клас у «Дорозі життя»
- Закарпатські гвардійці-вогнеборці відточують вміння гасити пожежі
- Повернення до життя: навіщо відновлювати річки і чи це взагалі можливо?
- Уродженець Закарпаття, який захищав Маріуполь, отримав квартиру
- Медики обласної клінічної лікарні консультуватимуть військових разом із американськими колегами
- В Ужгороді у замку пластуни відзначили 112-річчя першої присяги
- Рятує життя на фронті: історія патрульної поліцейської з Ужгорода Марії Семенюк
- Нова шахрайська схема: зловмисники обіцяють українцям швидке оформлення паспорта
- ТОП-10 закарпатських кондитерських. «Закарпаття - солодке серце України»
До цієї новини немає коментарів