Карпатському біосферному заповіднику на Закарпатті поновили дію Європейського диплому

Карпатському біосферному заповіднику на Закарпатті поновили дію Європейського диплому
3 липня 2022 року Резолюцією Комітету Міністрів Ради Європи поновлено дію Європейського диплому для природоохоронних територій на 5-тирічний термін (до 30 вересня 2027 року).

 

У 1997 році Карпатський біосферний заповідник, першим з установ природно-заповідного фонду України, був нагороджений Комітетом міністрів Ради Європи Європейським дипломом для природоохоронних територій. 

Цією почесною нагородою відзначаються природоохоронні території, що мають виняткове європейське значення для збереження біологічного, геологічного та ландшафтного різноманіття; зразкову систему управління. 

З часу створення у 1965 році 74 заповідні території з 29 країн отримали європейський диплом. 

Карпатський біосферний заповідникотримав продовження дії Європейського диплому вже вчетверте – у 2002, 2007, 2012 та 2022 роках. Щоразу проходив ретельну та різнобічну експертну оцінку території та діяльності установи. Досі є єдиною установою природно-заповідного фонду України, що нагороджена Євродипломом.

Євродиплом – це не тільки визнання, але й зобов’язання. Адже його отримання передбачає збереження території як такої, яка має винятковий інтерес на рівні Європи. Так, зокрема разом з поновленим Дипломом Комітетом Міністрів Ради Європи надані дванадцять рекомендацій, виконання яких допоможе установі тримати управління зразковим та максимально ефективним.

 

09 серпня 2022р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів