Як Закарпаття готується до опалювального сезону

Як Закарпаття готується до опалювального сезону
Підготовка до опалювального сезону цьогоріч особлива – ситуація в країні через війну несприятлива. А ще у ЗМІ експерти кажуть про зменшення обсягу видобутку газу та понівечену інфраструктуру. Закарпатцям та гостям краю болить тема зимування, обігріву осель, тарифів, а ще й опалення освітніх, соціальних та інших установ.

 

Зима буде важкою. У всіх куточках України попри ситуацію, кипить робота з підготовки до опалювального сезону 2022-2023. Закарпаття – не виключення.

До прикладу, в Ужгороді у міській раді ініціювали зустріч з головами ОСББ, аби обговорити виклики сьогодення. Хоч зараз і літо, 15 жовтня – не за горами. Саме тоді стартує офіційно опалювальний сезон у державних і комунальних закладах міста.

Тарифи – одне з говоних питань. Людям болить і теперішні ціни на газ, електроенергію та дрова, ще й переживають, чи не буде підвищення? Підтвердили інформацію про стабільні тарифи і у Закарпатській ОВА. Також цьогоріч в Україні зімнено температурний режим під час опалювального сезону. Уряд задекларував - 16 градусів у оселях замість звичних 18-20 у регіонах з централізованим опаленням.

Попри руйнування інфрастуруктури та обмежений обсяг видобутого газу в Україні, у рідному Закарпатті не так все погано – запевнив очільник управління ЖКГ та енергозбереження.

М-Студіо

 

21 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів