«Шаную Воїнів, біжу за Героїв України»: в Ужгороді сьогодні бігли за загиблих захисників і захисниць (ФОТОРЕПОРТАЖ)

«Шаную Воїнів, біжу за Героїв України»: в Ужгороді сьогодні бігли за загиблих захисників і захисниць (ФОТОРЕПОРТАЖ)
В Ужгороді сьогодні бігли за загиблих захисників і захисниць. Обласний центр Закарпаття вдруге долучився до всеукраїнського забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України», присвяченого Дню пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

 

Серед учасників – і начальник Закарпатської ОВА Віктор Микита, голова обласної ради Володимир Чубірко, міський голова Богдан Андріїв, начальник Ужгородської РВА Радіон Кіштулинець, секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян, заступник міського голови Василь Гомонай, заступники начальника Закарпатської ОВА Ігор Шинкарюк та Василь Іванчо, начальник Головного управління ДСНС на Закарпатті Роман Гудак, депутати Ужгородської міськради Алла Чернобук та Ірина Азізян.

Пам'ять усіх загиблих у війні з російським агресором вшанували хвилиною мовчання.

Забіг стартував із площі Театральної, учасники могли вибрати дві дистанції – 2,5 і 5 кілометрів.

Нагадаємо, перший забіг відбувся у Києві 25 серпня 2018 року, участь у ньому взяли 300 учасників – родичі, побратими, друзі загиблих воїнів. Започаткував його батько загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка. Із того часу забіг проводиться по всій Україні і став традицією вшанування пам’яті полеглих воїнів.

Цьогоріч захід, організований Міністерством у справах ветеранів, уперше проходитиме не тільки в Україні, а й за кордоном. Долучаються активісти, представники діаспори, люди, які змушені були тимчасово переїхати до цих країн в пошуках прихистку від російської навали. У пам'ять про українських Героїв, будуть бігти у США, Польщі, Литві, Німеччині, Угорщині, Швеції, Сінгапурі та інших країнах.

Проходитиме забіг протягом місяця – із 24 серпня до 25 вересня.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

27 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів