З нагоди Міжнародної ночі кажанів у Рахові провели освітній захід для дітей (ФОТО)

З нагоди Міжнародної ночі кажанів у Рахові провели освітній захід для дітей (ФОТО)
Міжнародна ніч кажанів (European Bat Night) проводиться в усьому світі у останні вихідні серпня.

 

Це свято започаткувала в 1997 році міжнародна угода з охорони європейських популяцій кажанів, з метою охорони та популяризації 51 виду кажанів Європи.

Наразі 46 країн беруть участь в проведенні тематичних заходів, і Україна - не виняток. 

В Україні налічується 26 видів кажанів, 23 з яких зустрічаються в Українських Карпатах. Належать вони до двох родин – звичайні (гладконосі) та підковоносі. Всі рукокрилі занесені до Червоної Книги України, а також знаходяться під охороною низки Міжнародних конвенцій.

Карпатський біосферний заповідник відіграє важливу роль у справі збереження рукокрилих, через наявність у природних лісах дерев з дуплами, де ссавці знаходять собі прихисток. Також вони живуть у карстових печерах на території заповідника. В урочищі Мала Уголька (на Тячівщині) зимує біля 2000 особин кажанів. Саме тому однією з важливих природоохоронних цілей КБЗ є забезпечення надійної охорони місць проживання та зимівлі рукокрилих.

Працівниці екоосвіти заповідника провели захід в Рахівському будинку культури для юних природолюбів міста та учасників табору «Мудрик».

На заході діти дізнались хто такі кажани, де живуть та чим харчуються; їи розповіли про секрети нічного життя рукокрилих; розвіяли поширені міфи про них; порівнювали будову кінцівки (людини, кажана та птаха); вчились, як себе поводити в разі знахідки кажана; в ігровій формі, робили облік ссавців; імітували рухи кажанчиків та фотографувались у костюмах.

Завершальним етапом заходу став перегляд мультфільму «Тропічний ліс». В даному анімаційному фільмі мешканці лісу боряться із людьми, які руйнують їх спільний дім. 

zakarpattya.net.ua

 

28 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів