Розпочала роботу чергова сесія Ужгородської міської ради (ФОТО)

Розпочала роботу чергова сесія Ужгородської міської ради (ФОТО)
Розпочала роботу чергова сесія Ужгородської міської ради. Перед початком засідання хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих у війні з російськими окупантами. За підтримку розбудови Мукачівської греко-католицької єпархії депутата міськради Віталія Смірнова нагороджено Архієрейської грамотою за підписом Владики Ніла – про це повідомив міський голова Богдан Андріїв, який і вручив відзнаку депутату. Після цього депутати затвердили порядок денний в цілому і перейшли до розгляду питань.

 

Відтак заслухали та затвердили депутати Звіт про виконання бюджету Ужгородської міської територіальної громади за січень-червень 2022 року. Як ідеться у документі, за 6 місяців до міської казни надійшло 950 млн 936,4 тис. грн., або 102,7 % уточненого планового показника.

Податок на доходи фізичних осіб у звітному періоді залишився базовим джерелом наповнення загального фонду бюджету територіальної громади міста - 73,9%. Фактичні надходження його склали 552 млн 359,8 тис. грн.

Зростання ПДФО пояснюється:

- підвищенням розміру мінімальної зарплати та посадового окладу (тарифної ставки) працівника I тарифного розряду Єдиної тарифної сітки;

- збільшенням відсотку зарахування ПДФО із 60 до 64%;

- зростання в 3,8 разів надходжень з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу.

Також значну частину поступлень податків та зборів загального фонду бюджету Ужгородської міської територіальної громади, а саме 19,6 %, склали місцеві податки і збори. Фактичний обсяг їх надходжень становив 146 млн 261 тис. грн.

У структурі місцевих податків і зборів найбільшу питому вагу склали надходження єдиного податку – 104 млн 911,4 тис. грн  (71,7%) та податку на майно – 15 млн 438,4 тис. грн  (27,5%).

Незважаючи на позитивну динаміку зростання надходжень місцевих податків та зборів, у звітному періоді не забезпечено виконання планового показника обсягу плати за землю в розмірі 6 млн 545,5 тис. грн, що на 19,0 % менше від прогнозного розрахунку.

Зменшилися і надходження від сплати акцизного податку – на 17,3 %, або на 5 млн 884,4 тис. грн.

Також заслухали та затвердили звіти про використання коштів з резервного фонду бюджету Ужгородської міської територіальної громади.

Такожв Ужгороді призупинили прийом проєктів до бюджету громадської ініціативи – до завершення дії правового режиму воєнного стану, встановленого Указом Президента України. За таке рішення проголосували сьогодні депутати на сесії.

Реалізація проєктів-переможців неможлива відповідно до постанови Кабміну від 9 червня 2022 року №590.

Також затвердили депутати на сесії Ужгородської міської ради Програму утримання та обслуговування обладнання моніторингу руху транспорту на 2022-2026 роки. Документ спрямований на забезпечення утримання об’єктів та елементів обладнання моніторингу інформування пасажирів щодо руху громадського транспорту.

Метою є розвиток громадського транспорту, забезпечення надання споживачам належної якості послуг із перевезення міським громадським транспортом, модернізація системи надання послуг пасажирського транспорту, забезпечення розвитку інфраструктури галузі автомобільного транспорту шляхом систематичного розміщення актуальних розкладів руху на інформаційних панелях, підтримання їх у робочому та належному санітарному стані та організації безперебійної роботи електронних табло прогнозу прибуття автобусів через подання інтернет-зв’язку та електроенергії.

Довідково. Наразі маршрутна мережа складається із 20 міських автобусних маршрутів і обслуговується 3-ма приватними автомобільними перевізниками та комунальним підприємством «Ужгородський муніципальний транспорт» Ужгородської міської ради.

Затвердили на сесії і Програму розвитку земельних відносин та охорони земель в Ужгороді на 2023 – 2025 роки.

Заходи щодо її реалізації включають:

- завершення робіт з інвентаризації земель міста;

- упорядкування та встановлення (зміни) меж адміністративно-територіальних утворень;

- розроблення проектів землеустрою щодо впорядкування території

населених пунктів;

- здійснення заходів з охорони земель (консервація та рекультивація

земель);

- проведення робіт з оновлення грошової оцінки земель міста.

Також депутати затвердили Програму додаткових гарантій соціального захисту мешканців Ужгородської міської територіальної громади на 2023-2025 роки. На реалізацію програми на три роки заплановано виділити 11млн 726 тис. грн.

Документ спрямований на забезпечення додаткових соціальних гарантій окремим категоріям громадян міста, які найбільше цього потребують, зокрема особам з інвалідністю різних нозологій, безробітним ужгородцям, пільговикам тощо; забезпечення фінансування видатків у сфері соціального захисту населення міста тощо.

Довідково. На сьогодні в Ужгороді проживають понад 25000 пенсіонерів. Крім того, 5791 осіб з інвалідністю усіх категорій, з яких: 528 дітей з інвалідністю; 292 особи з інвалідністю внаслідок війни; 14 осіб з інвалідністю без обох ніг; 70 осіб з інвалідністю І та ІІ групи з вадами зору; 41 особа з інвалідністю - «чорнобильці»; а також : 2040 ветеранів війни, 3723 ветеранів праці, 845 ветеранів військової служби та внутрішніх справ, 427 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 60 осіб перебувають на обліку для отримання санаторно-курортних путівок, 897 осіб перебувають на обліку, як одинокі малозабезпечені громадяни похилого віку, в тому числі 177 осіб обслуговуються на дому.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

30 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів