Що показала Apple на своїй вересневій презентації

Що показала Apple на своїй вересневій презентації

 

Вихід нової моделі iPhone – завжди свято для поціновувачів «яблучних» гаджетів. Компанія Apple вже давно не боїться демонструвати світу свої нові смартфони та регулярно розширювати свій модельний ряд. Завжди цікаво дізнатись, що пропонують для споживачів купертинці цього разу.

Зовнішні нюанси

«Злиті» рендери показували незначні зміни в дизайні, але майбутні користувачі все одно чекали на живий показ смартфона. В цей раз розробники не стали зраджувати своїм традиціям – презентація Apple iPhone 14 відбулася на початку осені. Світу продемонстровано лінійку iPhone 14 з чотирьох гаджетів, які відрізняються між собою більше, ніж коли-небудь:

  • iPhone 14;
  • iPhone 14 Plus (до презентації закріпився як iPhone 14 Max);
  • iPhone 14 Pro;
  • iPhone 14 Pro Max.

«Молодші» моделі представлені в п’яти кольорах: класичні чорний і білий, незмінний червоний і нові світло-фіолетовий і світло-синій. «Старші» айфони на полицях магазинів з’явиляться в чотирьох кольорах: золотий, сріблястий, чорний і той, про який говорили найбільше – глибокий фіолетовий. Останній прийшов на зміну популярному у попередній лінійці синьому.

Червоний (PRODUCT RED) присутній в смартфонах Apple вже 11 років. Кампанія з виробництва червоних айфонів спрямована на підтримку боротьби з ВІЛ та СНІД, а віднедавна – з коронавірусом. Частина коштів з продажу гаджетів фірмового відтінку PRODUCT RED перераховується у відповідні фонди.

Вже 5 років американські флагмани відрізняються відносно великою виїмкою під селфі-камеру та датчик ідентифікації особистості на фронтальній стороні гаджета. У моделей Pro та Pro Max цей виріз замінено витягнутою панеллю, що відірвана від верхнього краю. Панель отримала назву «Динамічний острівець» (Dynamic Island) й максимально інтегрована в систему, тому залишається непомітною для користувача. У базової моделі та версії Plus виріз залишився незмінним.

Технічні можливості

Базовий 14 айфон отримав той самий екран, що був у 13 версії. Це Full HD з діагоналлю 6,1? і частотою оновлення 60 Гц, 14 Плюс має більший екран – 6,7? з такою ж частотою. У Про-версії менший розмір матриці, але частота оновлення екрану збільшена до 120 Гц. Найстарший Про Макс отримав більшу матрицю 6,7? і частоту 120 Гц.

«Серце» базових моделей не змінилось – це процесор A15:

  • 6 ядер;
  • покращений графічний процесор
  • частота 3240 МГц;
  • підтримка 4G та 5G;
  • GPS, GLONASS, Beidou, Galileo, QZSS;
  • Wi-Fi, Bluetooth.

Старші моделі зазнали апгрейду й отримали процесор А16, який став ще потужнішим (проводить 17 трильйонів операцій на секунду), швидшим та енергоефективнішим. Таке рішення у різниці процесорів продиктоване бажанням вирівняти ціни та зробити базові моделі більш доступними, адже за умови оснащення А16 ці смартфони були б дуже дорогими.

Об’єм оперативної пам’яті для всіх моделей складає 6 ГБ, мінімальний об’єм вбудованої пам’яті 128 ГБ, максимальний – 1 ТБ. «Молодші» моделі мають подвійну основну камеру 12Мп+12Мп, «старші» – потрійну і більш потужнішу, замість однієї 12 Мп встановлено лінзу 48 Мп. Це покращення стало можливим завдяки тому, що Apple поступово відмовляється від купівлі готових об’єктивів і працює над самостійної збіркою камер для своєї продукції.

Ціни на новенькі айфони стартують з $799 – це вартість наймолодшої 14-ої версії на 128 Гб. Далі залежно від моделі вартість становить $899/999/1099 відповідно Плюс, Про і Про Макс і залежно від розміру вбудованої пам’яті.

 

08 вересня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів