Бокшай, Ерделі, Манайло: на дачі дружини Медведчука мистецтвознавці виявили унікальні картини закарпатських художників

Бокшай, Ерделі, Манайло: на дачі дружини Медведчука мистецтвознавці виявили унікальні картини закарпатських художників
На дачі дружини Медведчука "Ведмежа дубрава" в селищі Жденієво на Закарпатті мистецтвознавці виявили авторські картини відомих закарпатських художників. Про це повідомили на сторінці Закарпатського обласного художнього музею ім. Й.Бокшая у Facebook.

 

Група наукових працівників музею — мистецтвознавців та художника-реставратора кілька разів їздили на дачу дружини Медведчука на запит правоохоронних органів.

"Метою виїзду було обстеження живописної колекції, що знаходиться у вищезгаданому місці. В результаті ознайомлення з художньою колекцією члени експертної групи дійшли загального висновку: збірка, що складається виключно з творів закарпатських митців включає цілий ряд унікальних робіт найвищого мистецького ґатунку, має найвищу національну культурну цінність", — йдеться в повідомленні.

За інформацією музею, художня колекція нараховує кількасот живописних та графічних творів. Це картини засновників Закарпатської школи живопису: Йосипа Бокшая, Адальберта Ерделі, Федора Манайла, Андрія Коцки, Гаврила Глюка, Адальберта Борецького, а також їхніх учнів та послідовників.

"Твори вищезгаданих мистецьких постатей є гордістю нашої духовної культури. Полотна вказаних майстрів, в разі прийняття відповідними компетентними державними органами позитивного рішення, могли б збагатити і поповнити збірку творів закарпатських художників та стати справжньою окрасою постійної експозиції Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая", — написали на сторінці музею у Facebook.

Суспільне Закарпаття

 

14 вересня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів