На Закарпатті продовжують зарибнювати водойми

На Закарпатті продовжують зарибнювати водойми
Днями лісівники державних підприємств Закарпатського ОУЛМГ поповнили мальками рибин місцеві водойми.

 

ДП «Ясінянське ЛДГ»

Керуючись рекомендаціями знавців іхтіофауни, єгерською службою підприємства відбулось вселення мальків форелі у гірських потічках лісництв, де рідкісні види краще приживуться та у перспективі дадуть позитивний кількісний результат і примножать річкову іхтіофауну Українських Карпат. З початку 2022 року у гірські струмки вже випущено 15 тис. мальків форелі струмкової, форелі райдужної та лосося дунайського. Надійним партнером лісгоспу у штучному зарибленні річок є Державне агентство меліорації та рибного господарства у Закарпатській області.

ДП «Мокрянське ЛМГ»

Лісівники підприємства поповнили місцеву річку Тересву лососем дунайським, випустивши в неї близько 3 тис.шт. мальків. Така акція проводиться вже декілька років поспіль і має на меті збільшити популяцію червонокнижної риби у гірській річці.

ДП «Брустурянське ЛМГ»

Червонокнижною фореллю струмковою сьогодні поповнились притоки річок в Турбатському та Плайському лісництвах. Лісова охорона випустила у водотоки близько 25 тис. рибин. За словами лісівників, період приживлюваності мальків дуже різний- в перший рік після зариблення залишається біля 70% форелі, на другий рік- близько 50-ти % і тільки на 3-ій р.- 30-40%. Приживлюваність риби залежить від багатьох природніх факторів.

ДП «Свалявське ЛГ»

Лісівниками було проведено зариблення русел потоків Росішний, Оса та інших притоків річки Вича у Н.Воловецькому лісництві. На поповнення річкової фауни знадобилось 13 тисяч мальків форелі струмкової (Salmo trutta), з яких 6 тис.шт. запустили у Н.Воловецькому лісництві, а інші – в Підполозянському та Пашківецькому лісництвах.

Важливо:

Після зариблення, аби форель прижилась краще, працівники лісового господарства будують штучні перепади на малих річках й укріпляють береги водних артерій.

Закарпатське ОУЛМГ

 

30 вересня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів